Ken jij een hond in nood

Ken jij een hond in nood?

vzw Noah Brasschaat helpt huisdieren en hun baasje door te ondersteunen met tijdelijke opvang, herplaatsing of hulp aan huis. Met een aantal vrijwilligers uit Brasschaat, Wuustwezel, Brecht, Kapellen en Kalmthout vormen we een netwerk om huisdieren in nood te helpen.

Afgelopen maanden waren onze pijlen vooral gericht op het vinden van pleegouders en vrijwilligers die zin hebben om te helpen. Die zoektocht was succesvol mede met de hulp van enkele lokale mediakanalen. We zijn nu klaar om de honden in nood te leren kennen!

De pleegouders en pleeggezinnen zorgen voor een hond wanneer een huisdier tijdelijke opvang nodig heeft omdat zijn/haar baasje ziek is, een operatie dient te ondergaan of revalideert. Daarnaast vangen ze ook dieren op die via een herplaatsing naar een nieuwe eigenaar gaan.

Een huisdier laten herplaatsen kan een bewuste beslissing zijn of is vaak een gevolg van een moeilijke, emotionele situatie waardoor de eigenaar zelf niet meer voor het dier kan zorgen. Je ziet dit regelmatig door grote gedragsproblemen van een hond, door een verhuis van een baasje naar een thuis waar geen huisdieren toegelaten zijn, door een overlijden van een baasje, door een echtelijke scheiding, door een langdurige ziekte, door een gezinsuitbreiding of omwille van een financiële redenen.

Gelukkig is een herplaatsing niet altijd nodig, doordat we met hulp aan huis ervoor zorgen dat huisdieren langer bij hun baasje kunnen blijven. Wanneer iemand door een ziekte, een revalidatie, de ouderdom of bij gedragsproblemen niet altijd in de mogelijkheid is om de dagelijkse verzorging aan zijn/haar huisdier te geven dan bekijken we hoe we dit samen kunnen oplossen met hulp aan huis. Een vrijwilliger helpt dan door bijvoorbeeld een hond uit te laten, naar de winkel te gaan voor dierenvoeding, met het dier naar de jaarlijkse controle bij de dierenarts te gaan,…

Ben jij een dierenarts, huisarts of kinesist en wens je meer informatie over onze vereniging? Of werk je in een woonzorgcentrum, dienstencentrum of revalidatiecentrum en denk je dat ook jouw klanten deze hulp wel eens kunnen gebruiken op een dag? Informeer hen dan over onze vzw Noah Brasschaat.

We bezorgen je graag extra informatie en flyers.

Of ken je gewoon iemand die hulp nodig heeft bij de zorg van zijn huisdier? Dan horen we dat graag!

Mail naar info@noahbrasschaat.be of bel ons op het nummer 0471 44 14 50.

www.noahbrasschaat.be

Foto: Pixabay

Facebook52
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!