Laatste nieuws:
Hoplr verbindt Kapellenaars

Hoplr verbindt Kapellenaars

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Onder dat motto kregen alle Kapellenaren een brief van het besloten sociale buurtnetwerk Hoplr in de brievenbus. Dat gebeurde met de steun van het gemeentebestuur.

Via Hoplr wil de gemeente buren onderling in contact brengen met elkaar, zodat ze ook makkelijker een beroep kunnen doen op elkaar. Het buurtplatform is momenteel al actief in 60 steden en gemeenten – goed voor zo’n 1.000 buurten en 200.000 gebruikers.

Buren met elkaar verbinden

Als je je aanmeldt, kun je beroep doen op je buren of zij op jou om verschillende redenen. Misschien heb je een ladder nodig en kan je deze lenen bij iemand in de straat? Zoek je een babysit? Of organiseer je een garageverkoop of straatfeest, dan kan je dit aankondigen op het platform. De bedoeling is om buren met elkaar te verbinden en zo de voordelen ervan mee te pikken. Kapellenbos is al langer actief op Hoplr, het lokaal bestuur wil ook graag de andere Kapelse wijken ‘activeren’.

Uiteraard heeft zo’n netwerk pas zin als er genoeg leden zijn. Via Hoplr ontvang je ook meldingen over wegenwerken, afvalophaling, activiteiten, … van de gemeente. Hoplr is gratis en reclamevrij, de instructies om je in te schrijven vind je in de brief. Toch nog vragen? Neem contact op met de dienst Communicatie van de gemeente via 03 670 29 50.

MLH

Foto: © Hoplr

Facebook4
Twitter
Follow Me
Tweet