Laatste nieuws:
Goedemorgen allemaal!

Goedemorgen allemaal!

Om zo wakker te worden grijpt weer naar mijn keel (nee ik heb geen keelpijn, mensen). Ik zit opgesloten in België en mijn familie woont in Enschede, Bergen op Zoom, Limburg en overal en nergens. Indo’s en Molukkers hebben ook overal familieleden wonen, ook al is het je achterneef of –nicht, het is FAMILIE. Als iets niet mag, dan wil je het juist graag doen of ga je het erger missen. Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor iedereen, voor jou ook! Ik mis mijn ouders. Ik wil nu naar ze toe! Ik wil even in Roosendaal met mijn dochter Chanel een Ice Frappy ophalen, maar nu even niet.

ALSJEBLIEFT MENSEN!
Ik sta gisteren aan een fritkot te wachten (via WhatsApp besteld en ophalen) met handschoenen aan en mondmasker. Ik werd zo bekeken en eentje zei: ‘Ach manneke, dah helpt toch ni…’ Ik bood hem er een aan en hij nam lacherig een slokje van zijn biertje. Aangekleed als een Aziatische ninja stond ik daar, want zo werd ik vrijdag al genoemd in een nachtwinkel, want ja….. ‘Jullie vreten alles op he?’ kreeg ik te horen. ‘Die rotzooi komt van jullie land, he?!’ Zo onwetend allemaal en ik reageer er niet eens op. Omdat ik niet daar vandaan kom en niet eens een discussie hierover aan wil gaan, want ik weet wel beter. De meeste mensen weten dat ik half Indo, half Nederlandse ben. Die erg veel houdt van wortelstamp met jus en sambal. Gelukkig had ik na een middagje rondrijden met het Noordernieuws, in verband met mijn mondkapjes, even mijn bitch knop uitgezet. Ik heb alleen vriendelijk gelachen naar de twee mannen met: ‘Eet smakelijk he, wij eten vanavond friet met vleermuis.’ Ik kon het niet laten, sorry….. Was dat bitcherig?
Wat is dit mensen? Biertje met elkaar staan drinken buiten en jullie staan zo dicht op elkaar dat jullie net niet in elkaars neusgaten kunnen kijken. Alsjeblieft, ga kamperen in je tuin of ga je hoofdharen tellen, doe wat. Het wordt moeilijker en moeilijker zo hè? En dan drones boven ons hoofd? Containers afsluiten bij de grens, omdat er sommigen hardleers zijn! Blijf alsjeblieft binnen, zodat ik en velen anderen weer naar hun ouders en familie kunnen na 6 april en ik weer mijn momentje met mijn dochter bij de Mac kan hebben. Dat we weer naar dansles kunnen gaan, want dat mist ze o zo erg. Ik heb nu zeeën van tijd, maar wat mis ik de mensen om me heen! Gelukkig heb ik een doel voor ogen en dat is iedereen van een mondmasker voorzien, les geven aan mijn Chanelly. Want ik ben opeens lerares geworden met zoveel huistaken van school. En geweldige maaltijden proberen te koken met opeens strikjes en hartjes in ons eten.
Zorg goed voor elkaar en have fun thuis.
Liefs van jullie dochter, zus, nicht(je), tante, buurvrouw, kennis, vriendin, koffiemaatje, ….of wat ik van jullie ben…..❤

Melissa

Facebook179
Twitter
Follow Me
Tweet