Ilona Van Aert - Soeperette Essen - soepautomaat en broodautomaat - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_0081u85

Geen tijd of zin om te koken? Ga naar de Soeperette

Ons leven wordt steeds jachtiger en voller. Dit kan ten koste gaan van onze levensstijl, waarbij gezond eten wel eens vergeten wordt. Ilona Van Aert begon op 6 januari 2020 haar Soeperette en zorgt elke dag voor verschillende, verse soepen, gemaakt van dagverse groente.

Werken van huis uit

Ilona werkte altijd shiften in de gehandicaptenzorg, net als haar man bij de brandweer. “We hebben twee kleine kinderen en dat shiftwerk liet zich echt niet meer combineren met ons gezin”, legt Ilona uit. “Ik ging zoeken naar iets dat ik graag doe en bij voorkeur van huis uit. Soep is iets dat ik erg graag maak en veel mensen nemen daar de tijd niet meer voor in hun drukke leven.”

114 Ilona Van Aert - Soeperette Essen - soepautomaat en broodautomaat - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_0088

Elke dag verse soep

“In april ben ik bevallen van ons zoontje en moest in oktober weer gaan werken. Maar ik wist dat dat gewoon niet zou lukken en dus heb ik in september besloten een soepautomaat te gaan beginnen. Via een beurs hebben we een automaat gekocht, die ook koelt. Elke dag, van maandag tot en met vrijdag, maak ik verse soep. Niet alleen met balletjes, maar ook vegetarisch, gluten- en lactose vrij. Ik houd er rekening mee, dat er voor iedereen wat is, maar natuurlijk kan ik niet met alle diëten rekening houden.”

117 Ilona Van Aert - Soeperette Essen - soepautomaat en broodautomaat - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_0091

Alles moet vers zijn

“Vanaf de eerste dag liep het goed. Je kan met munten en met bancontact betalen en de prijzen variëren van €4,50 tot €5,-. Soep die op de THT datum staat, gaat voor €3,50 weg. Ik vind het geweldig om van groente met bouillon en kruiden iets lekkers te creëren. Elke week stel ik een lijst op van welke soepen ik die week wil maken. Tomatensoep met balletjes is eigenlijk standaard in de automaat verkrijgbaar. Alle groenten worden door mijzelf gesneden, want alles moet vers zijn. De groente haal ik bij de boer of bij een zaak in Brasschaat. Zo heb ik producten van een goede kwaliteit, tegen een redelijke prijs en kan daardoor de prijs laag houden.”

118 Ilona Van Aert - Soeperette Essen - soepautomaat en broodautomaat - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_0092

Soep en brood, een heerlijke combinatie

“Sinds twee weken staat er naast de soepautomaat ook een broodautomaat, want brood en soep laten zich perfect combineren. Elke dag probeer ik de soorten op mijn Facebookpagina te vermelden, maar soms is het zo snel uitverkocht dat de info niet meer klopt. Zo heb ik de perfecte baan gevonden, waar ik veel mensen blij mee maak!’

119 Ilona Van Aert - Soeperette Essen - soepautomaat en broodautomaat - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_0093

Soeperette
Nolsebaan 25
Essen
Facebookpagina Soeperette

NN

Facebook818
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!