Zwerfvuilvrijwilligers in Brasschaat gehuldigd

Zwerfvuilvrijwilligers in Brasschaat gehuldigd

De vele zwerfvuilvrijwilligers die Brasschaat telt werden bij de start van de week van de duurzame gemeente bedankt met Brasschaatse kadobonnen door schepen van afvalbeleid Myriam Van Honste (Open VLD). “Het zou mooi zijn mochten zwerfvuilvrijwilligers overbodig zijn. Spijtig genoeg zijn er nog altijd burgers die geen respect voor ons openbaar domein hebben”, zegt schepen Van Honste. “Gelukkig hebben we een groot aantal vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen voor een proper Brasschaat. Waavoor van harte dank!”

Met een gezamenlijke zwerfvuilactie hebben de tientallen vrijwilligers achteraf ook nog een grondige schoonmaak gehouden in het gemeentepark. In totaal werden er 16 zakken afval ingezameld. Dat levert per zak 3 euro op dat aan het project BOS+ geschonken wordt. Ook toevallige passanten konden mee aansluiten en werden voorzien van het nodige materiaal om veilig aan de slag te gaan met vuilruimen. Als extraatje kregen die vrijwillige handen allemaal een ijsje.

Zwerfvuilvrijwilligers in Brasschaat gehuldigd2

App voor vrijwilligers

Om de registratie van alle zwerfvuil op te volgen gebruikt Brasschaat een online platform. Vrijwilligers kunnen na een opruimbeurt de zakken achterlaten op een centrale plek en verwittigen via een app de technische dienst van de gemeente waar de zakken kunnen opgepikt worden. Die huidige app ‘WePlog’ wordt binnenkort vervangen door het ‘Mijn Mooie Straat’-platform. Met de nieuwe versie kunnen de gemeentediensten eenvoudig de sluikstort- en de zwerfvuilcijfers monitoren. Via de app kunnen de vrijwilligers ook simpelweg een opruimsessies timen, registreren en meteen ook bijhouden hoeveel zakken ze vullen en waar ze achtergelaten worden. Als aanvulling kan via diezelfde app meteen een melding met foto van zwerfvuil en sluikstort doorgestuurd worden naar de technische dienst van de gemeente

Zwerfvuilvrijwilligers in Brasschaat gehuldigd3

De volgende week zijn er nog diverse activiteiten gepland in het kader van de week van de duurzame gemeente. Op zaterdag 24 september 2022 wordt de week afgesloten met een klimaathappening in De Leerexpert in het Peerdsbos. Dat wordt een gezellig familiefestival met heerlijk eten, leuke kinderanimatie en een duurzaam marktje. Klik op https://www.brasschaat.be/inwoners/brasschaat-voor-het-klimaat/activiteiten-en-lopende-acties/week-van-de-duurzame-gemeente voor meer info.

Foto: C Gemeente Brasschaat

MLH

https://www.brasschaat.be/inwoners/brasschaat-voor-het-klimaat/activiteiten-en-lopende-acties/week-van-de-duurzame-gemeente

Facebook46
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken