Laatste nieuws:
Zwerfkat gezien? Laat het de gemeente weten!

Zwerfkat gezien? Laat het de gemeente weten!

De gemeente voert sinds 2017 een diervriendelijk kattenbeleid. We schakelen vrijwilligers in om de populatie onder controle te houden en kunnen extra hulp gebruiken.

Katten zijn fantastische huisdieren die ervan houden de buurt te verkennen. Het is dan ook belangrijk om je huisgenoot te laten steriliseren. Dit is sowieso wettelijk verplicht. Er zijn ook katten zonder baasje die snel kweken en daar willen we iets aan doen. De gemeente werkte een zwerfkattenbeleid uit dat rekening houdt met het welzijn van de dieren. Samen met vrijwilliger Lutje steken we de handen uit de mouwen.

Castreren & steriliseren

Meld je een zwerfkat, dan schakelt de gemeente Lutje in. Zij is een vrijwilliger en komt ter plaatse de kat vangen, brengt het dier naar de dierenarts voor castratie of sterilisatie en vangt de kat thuis op tot die hersteld is. Daarna wordt de kat op dezelfde plaats teruggezet. Met een knipje in het rechteroor is ze herkenbaar als behandelde zwerfkat.

We hebben jouw hulp nodig

Om van het zwerfkattenbeleid een blijvend succes te maken, zoeken we een extra vrijwilliger die Lutje kan helpen. Voel je je aangesproken, neem dan contact op via milieu@essen.be of bel naar 03 670 01 42.

Door je eigen kat te laten steriliseren help je ons al een stuk vooruit. Merk je een zwerfkat op, meld het ons dan via www.essen.be/meldingen.

Bron: gemeente Essen
Foto: ©Noordernieuws.be

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet