Laatste nieuws:
Zorgt De Kapelse Sprint alsnog voor vuurwerk

Zorgt De Kapelse Sprint alsnog voor vuurwerk?

De laatste dag van Kapellen Kermis, dinsdag 31 juli, wordt traditioneel gekleurd door twee wielerwedstrijden: De Kapelse Sprint. Er wordt gekoerst op het gesloten parcours Hoevensebaan-Essenhoutstraat-Albertdreef.

Het deelnemersveld van deze koers is traditioneel vooral bij de dames elite indrukwekkend. Vuurwerk gegarandeerd dus! Met behalve rensters uit België en Nederland zijn ook Finland, Duitsland, Hongarije, Frankrijk en zelfs Nieuw Zeeland vertegenwoordigd. Dat internationale peloton neemt het op tegen de winnares van vorig jaar, Kelly Druyts, die haar eerste plaats komt verdedigen.

Ook opvallend: het Healthmate Cyclelive Team uit Ekeren neemt met maar liefst 9 rensters deel.

De herenwedstrijd is sinds dit jaar een ‘1.18 OPEN’, dat betekent dat je de dag zelf een vergunning kan aanvragen en elke man die zich de nieuwe Tom Boonen waant, kan deelnemen. Je zal wel je tenen moeten uitkuisen, want Stabroeknaar Tom Goovaerts (winnaar 2017) tekent alvast present.

Nieuw is ook dat deze wedstrijd behoort tot het overkoepelend klassement van de Driedaagse van het Noorden (met 2 wedstrijden in Brasschaat, Bethanie op 4 en 5 augustus).

Deelnemen

Renners (m/v) kunnen nog steeds inschrijven via wielrennen@kapellen.be (tot 31 juli, 12.00 uur) of de dag zelf ter plekke in café Volksvriend (Essenhoutstraat 103).

Programma

De heren starten hun 1.18 OPEN-wedstrijd ‘Grote Prijs Gemeentebestuur en Ereprijs René De Ren’ om 17.30 uur.
De dames elite rijden hun 1.15 A-wedstrijd ‘Grote Prijs Frans Van Lent’ vanaf 19.15 uur.
Telkens gaat het om 60 km of 30 rondjes van 2 km op het parcours Hoevensebaan-Albertdreef-Essenhoutstraat.

Huldiging en receptie

De podiumceremonie (Hoevensebaan 104) voor de heren vindt plaats tussen 18.30 en 19.00 uur. De huldiging voor de dames is op dezelfde plek tussen 20.30 en 21.00 uur met tegelijkertijd de eerder aangekondigde fietsverloting.

Verkeer

Alle info over de tijdelijke verkeersmaatregelen op en rond het parcours, vind je hier.

Bron en foto: gemeente Kapellen

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us