Laatste nieuws:
Zorgpunt Grens brengt zorg dichter bij de inwoners

Zorgpunt Grens brengt zorg dichter bij de inwoners

Het Zorgpunt Grens draait stilaan op volle toeren. Inwoners van Essen en randgemeenten kunnen er nu al terecht voor o.a. bloedafnames, wondzorg en orthopedie. Sinds april heeft het zorgpunt al 140 patiënten mogen ontvangen.

Op dit moment kan je in het Zorgpunt Grens na doorverwijzing door een huisarts of arts-specialist terecht voor bloedafnames, wondzorg en kleine verpleegtechnische handelingen. Op afspraak kan je er terecht bij een neus-keel-oorarts en een orthopedist. Meer informatie vind je via deze link. Naast medische zorg zal het zorgpunt ook workshops en opleidingen aanbieden. Zo is er bijvoorbeeld op maandag 20 juni van 14u tot 16u een bijscholing preventief zelfonderzoek van de voeten bij diabetici. In deze workshop bekijk je deze problemen van dichterbij en leer je hoe je zelf je voeten kan inspecteren en in optimale conditie kan houden. Schrijf je in via 03 677 44 00 of zorgpuntgrens@klina.be.

Uitbreiden

Zoals in vele andere Vlaamse gemeenten, is er in Essen een tekort aan huisartsen. De gemeente en de huisartsenkring zijn op zoek naar een huisarts die twee keer 2,5 uur per week praktijk zal houden in het Zorgpunt Grens. Momenteel zijn deze sollicitaties nog lopende en de gemeente hoopt dat hier snel een kandidaat uitkomt. AZ Klina heeft nog grotere plannen met Zorgpunt Grens. Momenteel lopen er gesprekken om in het zorgpunt te starten met een nierdialysecentrum en andere gespecialiseerde zorg, zoals medische beeldvorming.

Grenzen verleggen

De Belgisch-Nederlandse grens loopt letterlijk door het gebouw heen. Toch merken we dat de landsgrens een hindernis is om over en weer beroep te doen op medische dienstverlening. We zijn dan ook grote voorstander om de wetgeving hiervan te versoepelen.

Bron: Gemeente Essen
Foto: PxHere

Facebook33
Twitter
Follow Me
Tweet