Laatste nieuws:
Zooo briljant! Honderd jaar briljant

Zooo briljant! Honderd jaar briljant

Exact honderd jaar geleden werd door de Antwerpse ingenieur Marcel Tolkowsky, lid van een bekende Joodse familie van diamantslijpers, voor het eerst wetenschappelijk vastgesteld hoe een perfecte diamant geslepen wordt: 57 facetten die vakkundig en met wiskundige precisie ten opzichte van elkaar worden geplaatst om een maximale schittering te bekomen.

Meest succesvolle slijpvorm

De briljant veroverde al snel de wereld en blijft ook vandaag nog de meest iconische en succesvolle slijpvorm wereldwijd. De briljant is dus bij uitstek de meest succesvolle uitvinding die ons land ooit heeft voortgebracht.

De Antwerpse diamantsector laat deze 100-jarige verjaardag niet ongemerkt voorbijgaan. Daarom lanceren ze het project ‘100 Years Brilliant’. Ze willen zoveel mogelijk mensen laten meeslijpen aan één diamant! Na afloop zal het geslepen steentje tentoongesteld worden in het diamantmuseum DIVA.

Heb jij altijd al eens een diamant willen slijpen? Kom dan langs in het weekend van 1 en 2 juni en kom alles te weten over diamant, slijp zelf mee aan ’t Steentje, en maak kans op een schitterende prijs!

Praktisch

Zaterdag 1 juni van 13 tot 17 uur | Suikerrui 17, voor het DIVA museum
Zondag 2 juni van 13 tot 17 uur | Steenhouwersvest 43, voor juwelier Adelin, Steenhouwersvest.

Op 2 juni kan je je (oude) juwelen laten taxeren door Dhr. Wijnberg, zaakvoerder van Adelin, gespecialiseerd in antieke juwelen. Adelin is tevens een Antwerp’s Most Brilliant-juwelier.

Bron: Antwerpen.be
Foto: Dimitris Christou

Facebook17
Facebook
Twitter
Visit Us