Laatste nieuws:
Zondag Exotische Theatermiddag in Het Openluchttheater van Nispen
© Wereldmuziekduo

Zondag Exotische Theatermiddag in Het Openluchttheater van Nispen

Volgend jaar (hopelijk) weer een echte Exotische Markt, deze middag staat in het teken van muziek uit alle windrichtingen. Met niemand minder dan Agge Nebbisj, Brancka en het Wereldmuziekduo kunt u gaan genieten van heerlijke klanken van over de hele wereld.

Agge Nebbisj
Agge Nebbisj
Klezmerband Agge Nebbisj

Klezmerband Agge Nebbisj bestaat al ruim twintig jaar en heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd, waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie klinken verschillende klezmer stijlen: van jazzy tot gipsy, van tango tot ladino. De band speelt in synagogen en kleine theaters, op feesten en festivals.
Agge Nebbisj zwerft langs de route die de Joodse muziek door de eeuwen heen heeft afgelegd. Al in de Middeleeuwen ontstonden uit de vermenging van Joodse, Moorse en Spaanse volksmuziek de Sefardische liederen en later de Ladino muziek. De melodieën waaierden in de loop der eeuwen uit naar Midden- en Oost-Europa, naar de Balkan en naar Noord- en Zuid-Amerika waardoor telkens weer nieuwe kleuren en sferen ontstonden.
De muzikanten van Agge Nebbisj zijn: Monique Elzakker (zang), Jack Paluch (zang, klarinet, sopraansax), Lydi Groenewegen (viool, zang, altsax), Adrie van de Eijnden (accordeon), Rob de Zwart (gitaar, mandoline en banjo), Koert Dekker (contrabas, bastuba) en Henri van den Berg – percussie.

www.aggenebbisj.com

Brancka

Brancka brengt u direct in Braziliaanse sferen. Na de theaterschool en lessen in Rio de Janeiro heeft zij zich volledig toegelegd op Zuid Amerikaanse melodieën. Prachtig, gevoelig en swingend gezongen in het Portugees zal zij u even laten vergeten in Nispen te zijn! In Nispen zal Brancka begeleid worden door Daniel de Moraes (Uruguay) op gitaar, Ferial Karamat Ali (Suriname) op bas, Mark de Jong op drums en Léo Da Vila Matilde op percussie.

http://www.brancka.nl

Brancka vervangt Caramelos, die door omstandigheden niet kunnen komen.

Wereldmuziekduo

Het Wereldmuziek Duo zorgt altijd voor een groot feest. Ze spelen Italiaans, Frans, Spaans, Iers, Russisch, Tango, Latin. Met Robin El-Hage op accordeon en Gustavo Cabrera op viool, vormen zij een veelgevraagd duo. Hun repertoire is zeer uitgebreid van romantisch en rustig tot eufoor en dansbaar. Qua stijl varieert het van wereldmuziek zoals Italiaans, Frans, Iers, Russisch, tango, jazz, tot aan pop liedjes. Met het uren tellende, uit het hoofd gespeelde repertoire, verveelt dit duo nooit en heeft het publiek altijd momenten van herkenning.

Laat je meevoeren naar verre streken en geniet!

Wanneer: zondag 18 juli
Waar: Sprengepad 2, BJ Nispen
Aanvang: 14:30 uur (kassa open vanaf 14:00)
Inkom: €5,- Graag op de dag zelf contant betalen. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar: reserveer@oltn.nl

Bron: Openluchttheater Nispen
Foto: © Wereldmuziekduo