Laatste nieuws:
Zo vecht ik mee tegen het virus

“Zo vecht ik mee tegen het virus”

Van 27 februari tot en met 7 maart is het de Week van de Vrijwilliger. Van maandag tot vrijdag zetde gemeente elke dag één Essense vrijwilliger in de schijnwerper. Vandaag: Gert Van Landuyt die in het vaccinatiecentrum mensen begeleidt nadat ze hun prikje hebben gekregen.

Als u binnenkort mag langsgaan in het vaccinatiecentrum in Brasschaat is de kans groot dat u Gert Van Landuyt (63) tegenkomt. Hij reageerde op de oproep in de media van Eerstelijnszorg Noorderkempen en zal straks helpen bij het begeleiden van de mensen nadat ze hun coronaprikje kregen.

35 jaar ambulancier

“Ik werkte 35 jaar als ambulancier bij SIWHA, de ambulancedienst van de Antwerpse Haven. Twaalf jaar geleden maakte ik nog een carrièreswitch door te starten als zelfstandig kok. Sinds twee jaar ben ik op pensioen. Naast mijn werk als ambulancier deed ik vroeger ook vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis bij evenementen, dus ik heb wel wat medische ervaring opgedaan. Toen ik in de krant de oproep zag dat ze vrijwilligers zochten om te helpen in het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszorg Noorderkempen heb ik me meteen kandidaat gesteld.”

Opnieuw vrij leven

“In het vaccinatiecentrum zal ik als steward mensen begeleiden naar de ruimte waar ze nog even moeten wachten na hun spuitje. Eind februari draaide ik twee dagen mee. Hoe vaak ik juist kan gaan, hangt ook af van de beschikbare vaccins. Door te helpen wil ik mee vechten tegen het virus en hoop ik dat we weer zo snel mogelijk vrij kunnen leven. Nu voelt het soms aan alsof we in een oorlogssituatie zitten. Ik hoop dat die ‘bezettingstoestand’ snel opgeheven raakt, want iedereen snakt naar betere tijden”, besluit Gert Van Landuyt.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook155
Facebook
Twitter