Laatste nieuws:
Zo maak je van je huisdier de ideale buur

Zo maak je van je huisdier de ideale buur!

Een blaffende of jammerende hond bij de buren: het is niet altijd even gezellig om ernaast te wonen. Ook huilende katten zijn geen pretje. Maar het goede voorbeeld begint bij jezelf, dus wil je uiteraard dat jouw trouwe viervoeter geliefd wordt bij elke buur. Met deze tips is je hond of kat de beste buur die ze maar kunnen bedenken.

Accommodatie

Katten kunnen op twee manieren het bloed vanonder de nagels van je buurman halen. Zo is het niet fijn als je kat zijn behoefte doet in het prachtige rozenbed next door en al helemaal niet als hij de tafelpoten van de tuintafel kapot krabt. Zorg er dus voor dat je in huis een kattenbak met propere vulling hebt. Poezen gaan immers elders hun ding doen wanneer hun kattenbak niet proper is. Daarnaast is het ook belangrijk om je kat te trainen. Althans, de nagels toch. Zo vinden ze het heerlijk als je in huis hippe krabpalen installeert en doen ze het niet buitenshuis.

Buitenshuis

Met katten heb je doorgaans weinig last. Maar naast de behoeften en het krabben, bakenen katten wel hun territorium af. Dat doen ze door te sproeien en hun geur achterlaten. Storend als dat bij de buren gebeurt dus, maar dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Als je merkt dat een andere kat dit in jouw tuin doet, dan kan je op de plekken waar ze het doet een detector plaatsen die water terugsproeit. Katten zijn daar -om het zacht uit te drukken- geen fan van. Een hond in de tuin kan dan weer blaffen naar de buren. Probeer dat te verhinderen door het zicht van je viervoeter te ontnemen bij de omheining. Mocht je hond daarnaast een notoire ontsnapper zijn, heb je tegenwoordig een tracker die je aan de halsband kan bevestigen die in verbinding staat met je smartphone. Zo ben je meteen op de hoogte waar je viervoeter uithangt.

Slapen

Een kat vindt perfect zijn weg in het duister, maar als ze in huis slapen voorzie je best een eigen slaapplekje. Zo kan een kat wennen aan de omgeving en zijn ze ‘s nachts niet wakker om te huilen. Dat geldt nog meer voor honden. Sommige honden zijn bang ‘s nachts en gaan dan blaffen uit schrik of van de stress. Zorg dus dat ze -als ze buiten moeten slapen- een beschermd hok hebben waarin ze zich veilig kunnen voelen. Zo bezorg je je hond, jezelf, maar ook de buren een rustige nacht.

Wanneer je weg bent…

Niets doet je als dierenliefhebber meer pijn dan buiten wandelen en aan de andere kant van de deur je beste vriend horen jammeren. Honden lijden immers aan verlatingsangst. Voor je weggaat je hond uitlaten zal ervoor zorgen dat je hem voldaan en vermoeid achterlaat. Zo gaat hij rust opzoeken en krabt hij de voordeur niet aan flarden. Daarnaast kunnen ze overdag ook blaffen en jammeren wanneer ze zich vervelen. Met speeltjes kunnen ze zich overdag bezighouden. Een balletje waar snoepjes inzitten, houdt hen een tijdje zoet. Zet ook de radio op de achtergrond op, zo voelen ze zich niet eenzaam.

Allemaal beestjes

Tijdens de zomermaanden kan het stikken van de insecten. Je huisdieren zijn vatbaarder voor teken en vlooien. Die laatsten blijven slechts even in de vacht van je viervoeter. Zij springen -letterlijk- graag richting dat leuke tapijt in de woonkamer. Laat een huiseigenaar daar nu niet echt blij mee zijn. Maar zoals altijd: beter voorkomen dan genezen!

Bron: Zimmo.be
Foto: Pixabay