Laatste nieuws:
Zo maak je in een wip je oven schoon

Zo maak je in een wip je oven schoon

Koekjes bakken of een heerlijke ovenschotel op tafel toveren. Ongelooflijk lekker, tot je de aangekoekte etensresten in je oven ziet. Durf jij al eens een poetsbeurt overslaan? Met deze tips is je oven in een mum van tijd weer spik en span.

Een modderige vloer of een stoffige kast neem je al sneller onder handen, zeker als je bezoek krijgt. Maar op sommige plekjes ziet niemand of je wel écht gepoetst hebt. De oven, bijvoorbeeld. Gewoon het deurtje sluiten en het lijkt alsof je keuken perfect in orde is. Maar met dit stappenplan klaar je de klus in slechts enkele minuten. Voor je eraan begint, haal je alles uit je oven. Kruimels, etensresten, alles wat je maar kan vinden. Met een kruimeldief of een stofzuiger gaat het eens zo snel. Vergeet ook niet langs de randen van de deur te gaan, daar blijven de meeste kruimels liggen.

Heerlijke citroengeur

Vervolgens snijd je een citroen in schijfjes. Verdeel ze in een ovenschaal en laat tien minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C. Door de hitte verdampt het citroensap en komen de aangekoekte etensresten en het vet makkelijk los.
Haal de ovenschaal uit de oven en ga met een vochtige doek langs de wanden. Is je oven nog niet helemaal proper? Gebruik dan een natte (schuur)spons voor de moeilijkere plekken. Ga met een droge doek over de wanden en laat je oven nadien goed drogen met de deur open.

Wondermiddel

Wil je geen keuken die ruikt naar citroen? Ga dan aan de slag met baking soda. Doe wat poeder op een vochtige doek en wrijf alle kanten goed in. Laat even intrekken en ga daarna met een vochtige doek over de oppervlakken. Als je de bodem maar moeilijk proper krijgt, strooi je wat baking soda in je oven en bevochtig je het met water. Laat een nachtje intrekken en klaar!

Zelfreinigende oven

Heb je nood aan een nieuwe oven en wil je niet te veel tijd spenderen aan het onderhoud? Dan kun je een toestel met zogenoemde pyrolysefunctie kiezen. Dat is een automatisch reinigingsprogramma dat vet verwijdert met behulp van erg hoge temperaturen (tot 500°C). De etensresten verkolen en komen nagenoeg vanzelf los van de wanden.

Bron: Zimmo.be
Foto: Pixabay

Facebook33
Twitter
Follow Me
Tweet