Laatste nieuws:
Zo kom je nooit te laat bij de gate op Schiphol

Zo kom je nooit te laat bij de gate op Schiphol

Hoe druk is het op dit tijdstip? Hoe druk is het bij de douane? Hoelang duurt de security check? En hoe ver is het lopen naar de gate? Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de tijd die je nodig hebt om je vlucht te halen. Met deze handige tips van Skyscanner kom je nooit te laat bij de gate aan op Schiphol.

Het aantal passagiers dat Schiphol aandoet stijgt deze zomer met 4% naar 14,1 miljoen. Het is de komende maanden dan ook topdrukte. En met al die drukte stijgt ook de tijd die je nodig hebt om bij de gate te komen.

Hoe laat moet je aanwezig zijn?
Vanwege de enorme drukte, het tekort aan personeel en het aantal passagiers dat hun vlucht reeds gemist heeft, adviseren een aantal luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM en Transavia, je om maar liefst drie uur van tevoren aanwezig te zijn op Schiphol. Dit advies geldt zowel voor Europese vluchten als voor intercontinentale vluchten.

Hoe lang moet je wachten?
De luchthaven heeft al aangekondigd extra medewerkers in te gaan zetten bij de veiligheidscontroles. Hopelijk komt dit de doorstroom ten goede. In vertrekhal 2 komen bovendien extra rijen waardoor meer passagiers op hetzelfde moment door de controles kunnen. Om er achter te komen hoe lang je precíés moet wachten kun je een appje gebruiken: Mi Flight. Het appje maakt gebruik van up-to-date informatie van medereizigers en -gebruikers over de drukte bij de douane.

Hoe laat gaat de gate dicht?
De gatetijden verschillen sterk per maatschappij. Ga er dus niet vanuit dat de gatetijden gelijk staan aan die van een eerdere vlucht met een andere airline. Houd je in ieder geval aan de tijden zoals die op je ticket en op de borden worden aangegeven. KLM opent zijn gate 90 tot 55 minuten voor vertrek, Easyjet 55 minuten en Ryanair, Transavia, Wizzair en Vueling 30 minuten. De meeste airlines sluiten hun gate 10 á 15 minuten voor vertrek. Easyjet is een uitzondering met 30 minuten voor vertrek.

Bron en foto: Columbus Magazine

JV

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us