Laatste nieuws:
Zo houd je muggen op afstand deze zomer

Zo houd je muggen op afstand deze zomer

Niets is vervelender dan een mug op je kamer of in je tent. Gelukkig zijn er een aantal simpele – en natuurlijke – manieren om de vervelende beestjes op afstand te houden. Geen zin in irritant gezoem en jeukende bulten? Lees dan mee.

Kamille
Haal een zakje kamillebloemen bij de plaatselijke drogist en laat de blaadjes weken in wat water. Gun de kamille even de tijd om in het water te trekken en smeer vervolgens het mengsel over je huid.

Basilicum
Muggen schijnen een hekel te hebben aan een kruid dat wij juist heel lekker vinden: basilicum. Tijd om een plantje aan te schaffen voor in de slaapkamer dus.

Knoflook
Knoflook is nog zo’n geurtje waar de prikbeestjes niet van houden. Wellicht leuk te combineren in een maaltijd met basilicum?

Vitamine B en C
Hoewel wetenschappelijk bewijs nog ontbreekt, zweren sommige mensen hierbij. Vitamine B en C zouden er namelijk voor zorgen dat je lichaamsgeur onaangenaam wordt voor muggen. En meer fruit eten kan natuurlijk sowieso geen kwaad!

Balkon en tuin
Wist je dat alleen vrouwelijke muggen je kunnen prikken? Ze gebruiken het bloed om hun larven te voeden, die in plasjes water leven. Waterrijke plekken als emmers, regentonnen en gieters zijn dus kraamkamers voor muggen. Tijd voor een grote schoonmaak?

Geurtjes
Andere kruiden, planten en vruchten met geurtjes waar muggen een hekel aan hebben zijn lavendel, munt, geranium, rozemarijn, kattenkruid, eucalyptus en citroen. Tijd voor een wandelingetje door eigen tuin?

Zelfgemaakte kaars
Voor de echte doe-het-zelver: je kan heel makkelijk zelf een anti-muggen kaars maken. Neem een glazen bak, oude vissenkom of brede vaas en vul die met water. Voeg daar een aantal geurige ingrediënten aan toe uit bovenstaand lijstje. Maak het geheel af met een drijvende kaars en steek die aan. Niet alleen gaat je kamer er lekker van ruiken, je houdt ook de muggen op afstand!

Bron en foto: Columbus Magazine

JH

Facebook13
Facebook
Twitter
Visit Us