Zo bespaar je geld tijdens je verhuis

Zo bespaar je geld tijdens je verhuis

Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Een verhuis is daar dan ook geen uitzondering in. Wie zijn of haar verhuis goed plant, zal al snel ondervinden dat de verhuisdagen op wieltjes lopen. En dan rest er nog één belangrijk aspect tijdens het verhuizen: het kost geld… Maar toch kan verhuizen op een goedkope manier! Hoe? 6 tips!

Selectief zijn

Zoals eerder vermeld is een goede voorbereiding een must. Wanneer je gaat verhuizen, kom je in de kleinste hoekjes van je woning nog spulletjes tegen waarvan je dacht dat je ze vijf jaar geleden al kwijt was. Conclusie: je hebt ze misschien ook niet erg gemist. Dan kan je jezelf afvragen of je ze dan wel moet meenemen naar je nieuwe woonst. De kans bestaat immers dat ze weer in de vergetelheid verdwijnen. Overweeg dus bij alles of het wel de moeite waard is. Hoe minder je moet verhuizen, hoe goedkoper het uiteindelijk allemaal wordt.

Doe het (vooral) zelf

De gouden regel ‘wat je zelf doet, doe je meestal beter’ is hier niet geheel van toepassing. Wat je zelf doet, is namelijk een pak goedkoper. Je kan heel wat besparen door geen beroep te doen op een verhuisfirma. Door hulp in te schakelen van vrienden en (schoon)familie zorg je ervoor dat je alles erg snel en vrij goedkoop kan verhuizen. Let wel, je vrienden kunnen misschien geweldige werkkrachten zijn, maar het blijven je vrienden. Bevelen uitdelen wordt niet altijd gewaardeerd. En oh ja, door geld uit te sparen, kan je hen wel verwennen door te trakteren op frietjes van de frituur, een etentje of een geweldige barbecue in je nieuwe woning. Kies je toch voor een verhuislift of -firma, dan kan je best verschillende offertes vergelijken. Zo kunnen lokale firma’s, die van minder ver moeten komen, goedkoper zijn dan de grotere spelers op de markt of merk je op dat het goedkoper is om te verhuizen tijdens de week, dan in het weekend.

Slim gevulde dozen

Dozen zijn er in verschillende maten en vormen, maar het belangrijkste is dat je ze op tijd verzameld. Zo hoef je ze zelf niet aan te kopen. Vraag daarbij aan familie en vrienden om dozen te verzamelen. Zo zijn onder andere dozen van Hello Fresh en allerlei bananendozen geweldig om spullen op te bergen. Ook in je lokale supermarkt kan je misschien aankloppen voor dozen op overschot. Heb je daarnaast bijvoorbeeld een nieuwe microgolfoven gekocht? Recupereer ze om nog extra spullen te verhuizen van je oude woonst! Zo kan jij je verhuisdozen slim vullen!

Koffers werken ook

Wat dozen quasi alles kunnen verhuizen, is het voor kleren, bedlinnen en handdoeken misschien gemakkelijker dat je je reiskoffers van stal haalt. Ze moeten toch mee naar je nieuwe woning dus dan kan je ze toch ook best nuttig gebruiken. Je kan zelfs in je reiskoffers plaats besparen door je kleren in een zak vacuüm te zuigen. Succes gegarandeerd. Dat je wellicht nadien je kleren nog even moet strijken, moet je er even bijnemen.

Herbekijk nutsvoorzieningen

Wie naar een nieuwe woning verhuist, vergeet best niet de meterstanden van het oude huis of appartement op te nemen. Zo vermijd je problemen bij de afrekening. En vermits het niet verplicht is om je energieleverancier mee te laten verhuizen is dat net het geschikte moment om na te gaan wat net het meest voordelige energietarief is. Dit kan je altijd vergelijken op mijnenergie.be.

Verkopen maar

Terwijl de eerste tip ons zegt dat we selectief moeten zijn met de dingen die we verhuizen, gaat de laatste stap nog een beetje verder. Heb je oude t-shirts, een boek dat je dubbel hebt liggen of een keukenrobot die je eigenlijk nooit gebruikt hebt, dan kan je ze enerzijds wegschenken aan familie, vrienden of kringloopwinkels… of je probeert er zelf nog een centje mee te verdienen. Door ze te koop aan te bieden, sponsor je je eigen verhuis zelf.

Bron: Zimmo.be
Foto: PxHere

Facebook4
Twitter
Follow Me
Tweet