Laatste nieuws:
Ziehier de 5 lokale helden van Essen

Ziehier de 5 lokale helden van Essen

Jullie hebben gestemd! Ziehier jullie vijf Lokale Helden voor de duurzame ontwikkeling van onze gemeente.

Het bestuur ging op zoek naar Essenaren die nu al positief bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van onze gemeente. Op Facebook kon eerst genomineerd en daarna gestemd worden. Er werden vijf Essense Helden verkozen, eentje voor elke P van ‘Duurzame Ontwikkeling’: People, Planet, Prosperity, Peace & Partnership. De 17 Duurzame ontwikkelingsdoelstelling worden ook gegroepeerd volgens de 5 P’s.

HELD van de PLANEET: BIOBOERDERIJ KEMPENGOUD

“Voor ons is het evident dat voedselvoorziening en respect voor de planeet hand in hand gaan. Het doet ons dan ook deugd dat onze klanten, en de Essenaren in het algemeen, dat erkennen en waarderen.”

HELD van de MENSEN: DE VRIJWILLIGERS VAN OXFAM WERELDWINKEL

“Voor de wereldwinkeliers is strijden om de internationale handelsverhoudingen eerlijker te maken een belangrijke stap om armoede de wereld uit te helpen. Fair Trade biedt producenten in Zuid en Noord een betere garantie op menswaardige toekomst.”

HELD van de SAMENWERKING: ALLE ESSENSE MOOIMAKERS

“Op een paar honderd meter haalden we twee volle zakken afval op. Mooimaker zijn is superleuk en zoveel beter dan zagen dat het zwerfvuil godgeklaagd is. Als de straten vol Mooimakers lopen, durven anderen hopelijk geen troep meer wegsmijten, zullen we maar denken!”

HELD van de WELVAART: KULTUURGROEP ‘T KELDERTRAPKEN

“In onze missie staat dat we de cohesie van de lokale gemeenschap willen bevorderen. We zijn dan ook trots op Horendonk en Essen. Een dorp en een gemeente waar we de mensen warm kunnen maken voor het goede doel. We staan ten volle achter de slogan van StuBru: “Iedereen zorgt voor iedereen!”. En dat niet alleen financieel. Daarnaast zijn we als ’t Keldertrapken vooral blij dat de Held van de Vrede in ons team zit.”

HELD van de VREDE: ZORGBOERDERIJ DE SCHAMHOEVE

“Op een boerderij kan je niet veel weg. Daarom is het leuk om de wereld naar de boerderij te halen. Je moet zoveel geluk hebben in het leven. Voor ons is wat we doen niet meer dan normaal.”

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook11
Facebook
Twitter
Visit Us