Laatste nieuws:
Sculptures for peace India Jorg Van Daele - Noordernieuws.be

Zevende ‘Sculpture for Peace’ symposium voltreffer

Het zevende Sculpture for Peace symposium van afgelopen jaar, in Pune, India, was op vele vlakken een voltreffer. Het is reeds het 15de land waar een vredesbeeld gemaakt wordt.

Primitieve omstandigheden

Deze keer maakte Jorg Van Daele er een beeld in de plaatselijke zwarte basalt steen met de naam ‘Circle for Peace”’. Het wel zeer harde basalt moest op korte termijn een vredesbeeld worden, onder relatief primitieve omstandigheden. “We werkten en logeerden in Hingangaon, een klein plattelands dorp buiten Pune, vertelt Jorg. “Door de overweldigende interactie met de plaatselijke bevolking bleef er niet veel tijd over om te werken. De meesten hadden nog nooit een beeldhouwer in steen aan het werk gezien. Ik werd op handen gedragen door de plaatselijke bevolking en er werden dan ook veel feestjes georganiseerd. Op een van deze feestjes werd er rijkelijk met purper kleurstof gegooid en er werd niet gestopt voor iedereen van onder tot boven purper gekleurd was. Ondertussen werd er uitbundig gedanst op traditionele live muziek. Een ander hoogtepunt was het bezoek van Maharaja Shri Raghunath Raje Naik Nimbalkar, een zeer verstandig man en kunstliefhebber. Hij heeft mij daarna ook ontvangen op zijn paleis en ons met een diner vereerd.”

Er werden ook scholen bezocht , tempels ….. en overal werden ze met enorm respect ontvangen. “2018 was een heel druk jaar, op naar 2019 voor meer uitdagingen over de ganse wereld. Het blijft de bedoeling om in zoveel mogelijk landen ter wereld een vredesbeeld te maken en zo vrede onder de aandacht te brengen.”

16 Sculptures for peace staan in deze landen:

2015:
– Wings for Peace : Pöchlarn Austria

2016:
– Wings for Peace Malaga Spanje
– Wings for Peace New Plymouth New Zealand
– Prayer for Peace Tabriz Iran
– Wings for Peace België

2017:
– Wings for peace België
– Brains For Peace : Valdivia Chili
– Wing For Peace Songyang China
-Struggle for Peace Agia Napa Cyprus

2018:
– Fredsvinger Aarhuss Snaptun Denmark
– Both Worlds ……Struggle For Peace Baku Azerbeidzjan
– Baatar For Peace Ulaanbaatar Mongolië
– Wings for Peace : Struga Macedonië
– Struggle for Peace Venice Italy
– Beso de Paz : Comanche La Paz Bolivië
– Circle for peace : Pune India

Zie ook : www.jorgvandaele.be

Foto’s: ©Jorg Van Daele

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken

Facebook70
Facebook
Twitter
Visit Us