Laatste nieuws:
Zesde editie Kunstmarkt Nispen

Zesde editie Kunstmarkt Nispen

Ook dit jaar organiseert Stichting Cultureel Nispen in samenwerking met Stichting Openluchttheater Nispen een kunstmarkt in Nispen. Vorig jaar moest vanwege het slechte weer de kunstmarkt worden afgelast. Maar de zesde editie komt er alsnog aan: op zondag 21 mei.

Peter Paul Rubens

Met het organiseren van een kunstmarkt in ´de Heerlijckheijd Nispen´ benadrukt Stichting Cultureel Nispen tevens de historische band tussen het dorp en de Antwerpse kunstenaar Peter Paul Rubens. Zijn moeder was eigenaar van een buitenverblijf in Nispen, namelijk het verdwenen slotje Moerendaal. Uit bewaard gebleven documenten blijkt dat zij al wist dat Nispen een gemoedelijk dorp was, een prima plek om te leven. En een aantal eeuwen later is dat nog steeds het geval! Rubens staat niet alleen synoniem voor uiteenlopende vormen van kunst maar ook voor de stad Antwerpen en een Bourgondische levensstijl. Vlaamse kunstenaars zijn daarom eveneens van harte welkom om deel te nemen.

Nevenactiviteiten

Om de kunstmarkt zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bezoekers, organiseren wij tevens enkele passende nevenactiviteiten. Kinderen worden daarbij niet vergeten. Meer informatie daarover maken wij dit voorjaar bekend.

Locatie

De Kunstmarkt Nispen vindt plaats in en rond het Openluchttheater, Sprengepad 2 te Nispen tussen 10.00 en 17.00 uur. Op het parkeerterrein bij de Turftuin komen kraampjes waar kunstenaars hun werk te koop aanbieden. De entree is gratis.

Over Rubens

Pieter Paul Rubens (1577 – 1640) was een van de veelzijdigste en invloedrijkste kunstenaars van zijn tijd. Met zijn vlot geschilderde, kleurrijke schilderijen werd hij beroemd door heel Europa. Hij schilderde portretten, landschappen en historiestukken maar ontwierp ook sculpturen, wandtapijten en titelpagina´s. Rubens moeder Maria Pijpelinckx was eigenaresse van het kasteeltje Moerendaal bij Nispen. Na haar dood werd Rubens broer Filips eigenaar. De restanten van het slotje zijn nog steeds in de bodem aanwezig.

Aanmelden voor deelname

Stichting Cultureel Nispen is op zoek naar geïnteresseerden die willen deelnemen aan de Kunstmarkt. Aanmelden kan tot 29 april 2023 via: cambrosens@hotmail.com. De huurprijs van een kraam bedraagt € 35,-. Deze kosten moeten vóór 29 april a.s. zijn voldaan via overschrijving op IBAN rekeningnummer:

NL 49 RABO 0110 0200 65 t.n.v. Stichting Cultureel Nispen o.v.v. KUNSTMARKT.

Het is mogelijk dat twee kunstenaars samen een kraam huren. Wij stellen het op prijs indien huurders van een kraam tijdens de kunstmarkt ook actief bezig zijn.

Overige informatie

* Het inrichten van de kramen kan vanaf 09:00;
* De kramen zijn voorzien van een overkapping en een uitstalblad (4 x 1 meter) op schragen;
* De deelnemer zorgt zelf voor alle benodigdheden materiaal (krukje, ezel, enz.);
* Op het terrein is elektriciteitsaansluiting. Indien je gebruik wenst te maken van elektriciteit kun je dit bij aanmelding aangeven;
* Deelname aan de Kunstmarkt is op eigen risico. Stichting Cultureel Nispen, noch Stichting Openluchttheater Nispen zijn aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen van derden.

Meer weten?

Aanvullende vragen of opmerkingen met betrekking tot de Kunstmarkt Nispen? Neem dan contact op met onze stichting via het e-mailadres: cambrosens@hotmail.comd

Bron: Stichting Cultureel Nispen
Foto: ©Corné Uijtdewilligen

Facebook46
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen