Laatste nieuws:
Zandbergrun op nieuwe locatie

Zandbergrun op nieuwe locatie

Door de ontwikkeling van Achter d’Hoven moeten de organisatoren van Zandbergrun op zoek naar een nieuwe locatie voor hun Run voor mensen met een beperking. Deze werd gevonden in de Bremstraat te Wuustwezel waar Marc Aertsen zijn loods en omliggende terreinen ter beschikking stelt.

Voor de Zandbergrun is het de vierde locatie op 30 jaar tijd. De Run is in 1987 begonnen aan de Zandberg, dan zijn ze verhuisd naar de Molenbergen. In 2003 is het evenement verplaatst naar het Achter d’Hovenplein en de laatste jaren werden nog enkel de oude voetbalterreinen ingericht als evenementenweide.

In al die jaren is de Zandbergrun ook uitgegroeid tot een van de grootsten in zijn soort in Vlaanderen en Nederland. Er nemen 120 zijspannen, 20 oldtimers deel aan dit gebeuren. Meer dan 140 mensen met een beperking genieten van een topdag ! Los daarvan zijn er nog tientallen oldtimerliefhebbers die een rondrit zonder passagier maken. Al bij al moet er plaats zijn voor een 1000-tal mensen (deelnemers, medewerkers, toeschouwers)

Dat dus niet elk terrein en elke  accommodatie zomaar geschikt zijn voor dit groots evenement maakt dat de zoektocht niet gemakkelijk is. Met het aanbod van Marc Aertsen is Zandbergrun zeer blij en dankbaar. Het maakt dat het gebeuren in al zijn grootsheid kan verder bestaan.

De loods is voldoende groot om alle passagiers, piloten, chauffeurs en medewerkers plaats te bieden voor het ontbijt en het avondmaal. Het tweede deel wordt ingericht als festivalhal voor het avondgebeuren. Zijspannen, oldtimers, bussen, motoren van begeleiders vinden hun plaats op de weiden vlakbij.

Voor deze gelegenheid zal wel een aangepast verkeersreglement voor de Bremstraat worden aangevraagd. Er zal ongetwijfeld voldoende signalisatie en bewegwijzering voorzien worden.

Het bestuur zal tijdig alle belanghebbenden via alle mogelijke kanalen inlichten van de verhuis van het evenement.

Zaterdag 3 september kent dus de Run zijn 31ste editie, voor de eerste keer in de Bremstraat in Wuustwezel. Hopelijk blijkt dit de geschikte locatie en kan een nieuwe periode van vele jaren worden ingezet.

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

AJ

Facebook19
Facebook
Twitter
Visit Us