Laatste nieuws:
WZC Sint-Vincentius Stelt Kruisbospark open - Kalmthout

WZC Sint-Vincentius stelt Kruisbospark open

Het park achter woonzorgcentrum Sint-Vincentius is grondig vernieuwd en krijgt een nieuwe naam: Kruisbospark. Beeldend kunstenaar Gilbert Uitdenhouwen integreerde kunst in het park. Kunst die ook functioneel is.

Flinke opknapbeurt

In de nieuwe betonnen wandelpaden zijn 35 voornamen gegraveerd. Van de stammen van zieke bomen zijn meer dan levensgrote beelden gemaakt onder het thema ‘Als bomen mensen worden’. Het theehuisje, de petanquebaan en verschillende perken kregen een flinke opknapbeurt. De volière werd opgesmukt met een graffitischilderij en een extra pleintje dient als speelplein en picknickplaats. Een stille ruimte, de al bestaande volkstuintjes en het dierenpark maken het geheel af.

Kruisbospark toegankelijk voor iedereen

De herinrichting van het park wil de totaalzorg voor de bewoners en de omgeving versterken. Het park is openbaar, voor iedereen toegankelijk. Ook al heb je geen binding met het woonzorgcentrum. Kom die nieuwe oase van rust in het centrum van Kalmthout ontdekken tijdens de officiële opening op zondag 9 september vanaf 13 uur. Er is animatie voor jong en oud tot 17 uur. Breng dus zeker de kinderen mee.

Het Kruisbospark bevindt zich achter WZC Sint-Vincentius, Kapellensteenweg 81, en is bereikbaar via een pad rechts van het woonzorgcentrum.

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: © Myriam Coel

Facebook31
Facebook
Twitter
Visit Us