Laatste nieuws:
Wuustwezelsteenweg (N133) afgesloten
Wuustwezelsteenweg (N133) afgesloten

Wuustwezelsteenweg (N133) afgesloten

Naar aanleiding van de wegenwerken (riolering en fietspad) aan de Wuustwezelsteenweg (N133) in Nieuwmoer, wordt deze gewestweg van januari tot en met maart 2016 volledig afgesloten vanaf de Riethoek tot de Kerkstraat. Vanaf april tot juli 2016 is er éénrichtingsverkeer mogelijk richting Essen. Doorgaand verkeer moet omrijden via Achterbroek. Den Blijdenberg (oude jongensschool) en supermarkt De Spar blijven zo veel mogelijk toegankelijk voor het plaatselijk verkeer. Wie in de werfzone woont, mag nog een bewonersbrief verwachten met meer details.

Van de grens met Wuustwezel tot de grens met Essen (met uitzondering van de zone Nieuwmoer-Dorp) komt er een volwaardig fietspad. Tegelijkertijd worden de inwoners langs dit traject, evenals die van de aanliggende straten, aangesloten op het rioleringsstelsel. Er wordt een gescheiden riolering gerealiseerd met een aparte afvoer voor het regenwater en het afvalwater. Tot slot worden ook de luchtleidingen ondergronds gebracht en nieuwe openbare verlichting aangelegd.

In een eerste fase (nu in uitvoering) wordt het stuk tussen de grens met Wuustwezel en Nieuwmoer-Dorp aangelegd. Deze werken duren vermoedelijk tot juli 2016. Daarna starten de werken van Nieuwmoer-Dorp tot aan de grens met Essen.

De aanleg van de riolering en fietspaden wordt uitgevoerd door de firma Ambaro uit Lichtaart onder leiding van onze rioolbeheerder RioLink. Zowel de aanleg van het fietspad als de riolering wordt voor een groot stuk gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. De netbeheerder Iveka zorgt voor het ondergronds brengen van de luchtleidingen en legt de nieuwe openbare verlichting aan.

Info: openbare.werken@kalmthout.be, 03 620 22 40

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JH

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us