Laatste nieuws:
Wuustwezelse Sam danst en zingt in nieuwe Ketnetmusical

Wuustwezelse Sam danst en zingt in nieuwe Ketnetmusical

De tienjarige Sam uit Braken werd als danseres geselecteerd voor de gloednieuwe Ketnetmusical Team U.P., een leuke familievoorstelling voor sport- en muziekfanaten. Sam werd gestrikt voor een kort interview.

Dag Sam! Zou je ons even kunnen vertellen waarover de musical gaat?
Sam: Team U.P. gaat over een heel competitieve sportschool waar iedereen heel hard voor zichzelf gaat. Maar dan komt er een nieuwe jongen, Lars, bij. Dat is de zoon van een bekend sporter, maar zelf is hij eigenlijk helemaal niet zo sportief en gaat hij tegen zijn zin naar school. De directie trekt hem een beetje voor omdat zijn vader zo bekend is en dat vindt niet iedereen even leuk. Maar Lars en zijn vriendin Puk willen ervoor zorgen dat alle leerlingen van de school één groot team worden.

Wat is jouw rol in de musical?
Sam: Ik ben deel van het ensemble. Dat wil zeggen dat ik vooral mee dans en zing tijdens de groepsnummers.

Dat is wel knap! Hoe ben je in zo’n grote musical terecht gekomen?
Sam: Normaal turn ik en via de Gymfed kwam ik te weten dat ze voor een nieuwe Ketnet Musical turners en dansers zochten. Ik heb me ingeschreven en heb dan audities gedaan. Zo ben ik geselecteerd!

Vind je het dan niet spannend om voor zo’n groot publiek te spelen?
Sam: Dat is heel spannend, maar ik vind dat ook wel tof. We hebben hard gewerkt voor de musical en ik vind het leuk om het resultaat dan te tonen aan veel mensen. Ik vind het dus erg leuk om in zo’n grote musical te spelen en het zou wel fijn zijn om later in nog meer musicals mee te spelen, maar dat hoeft ook niet perse.

Team U.P. heeft 38 voorstellingen. Dat is heel wat. Kan je dat makkelijk combineren met je schoolwerk?
Sam: Soms is het wat moeilijker omdat je de lessen daarna van buiten moet leren en omdat je soms wat later met de lessen weg bent, maar over het algemeen gaat het wel goed!

En heeft je mama de musical al gezien?
Mama Tanja: Zeker! Voor ons is dat allemaal wel een beetje nieuw, want wij zijn niet thuis in de musicalwereld. We wisten ook niet goed waarvoor we Sam ingeschreven hadden, maar we vinden het erg fijn om op deze manier eens kennis te maken met een totaal andere wereld.

Ketnet Musical Team U.P. is nog te zien tot en met 27/05. Alle info vind je via www.ketnetmusical.be.

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook11
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us