Laatste nieuws:
wuustwezel-verwelkomt-sinterklaas

Wuustwezel verwelkomt Sinterklaas

Hij komt, Hij komt…

Weldra is het weer zover! Zaterdag 12 november om 18:00 maakt Sinterklaas zijn opwachting op het dak van het gemeentehuis. In zijn praalwagen vertrekt hij door de donkere straten van Wuustwezel samen met de prachtige lichtstoetwagens.
Om 20:00 barst er een heus Sinterklaasfeest los met optredens, animatie, muziek, lekker hapjes en drank. Ook het lichtbal zal dit jaar niet ontbreken!

Kom de Sint opwachten en mee genieten van dit feest
Neem op voorhand zeker eens een kijkje op lichtstoetwuustwezel.be voor praktische informatie. Een dag later, op zondag 13 november omstreeks 13:00 vertrekt aan zaal Concordia (Bosduinstraat) de Sinterklaasstoet onder muzikale begeleiding van Harmonie Concordia.
De stoet, vergezeld van honderden kinderen en hun ouders, trekt door de straten van Gooreind richting GC ’t Schoolhuis. Daar worden de Sint en zijn Pieten plechtig ontvangen. Naast wat lekkers worden de brave kinderen getrakteerd op een gratis cultuurprogramma:

De kleuters kunnen genieten van theater nnNIAUWww door Spoor 6: Er landt een piloot voor de neuzen van alle kindjes. Hij vertelt de passagiers leuke vliegtuigverhalen en zingt en danst er samen met hen op los! Een luchtige voorstelling voor iedereen die meevliegt. Je zal in de wolken zijn! Voor de kinderen van de lagere school wordt door Farce Cancan theaterstuk “Frents” gebracht: Ongevraagd en onaangekondigd komt Henkie, een jongen die eenzaam is, in de klas op zoek naar vrienden. Zijn behoefte aan vriendschap is zo groot dat hij medelijden opwekt. Hij vraagt of er kinderen zijn die zijn vriend willen zijn. Sommigen zullen er op ingaan. Maar dan blijkt dat Henkie wel vreemde opvattingen heeft over vriendschap. Kent hij het verschil wel tussen plagen en pesten? Is het dan nog een goed idee om zijn vriend te willen zijn? Een interactieve voorstelling waarbij sommige kinderen zullen zeggen van wel, anderen van niet.
De ouders en grootouders kunnen ondertussen terecht in GC ’t Schoolhuis, waar tussen 13:00 en 18:00 een praatcafé georganiseerd wordt.

Een initiatief van RGO Gooreind. Meer info: : 0474 73 63 21

Houd dit volledige weekend dus vrij in je agenda voor Sinterklaas! Wie weet wordt je schoentje dan iets meer gevuld dit jaar?

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

JV

Facebook5
Facebook
Twitter
Visit Us