Laatste nieuws:
Wuustwezel verwelkomt Sinterklaas

Wuustwezel verwelkomt Sinterklaas

Weldra is het weer zover! Zaterdag 17 november om 18 uur maakt de Sint zijn opwachting op het dak van het gemeentehuis. In zijn praalwagen vertrekt hij door de donkere straten van Wuustwezel samen met de prachtige lichtstoetwagens.

Om 20 uur barst er een heus Sinterklaasfeest los met optredens, animatie, muziek, lekker hapjes en drank. Ook het lichtbal zal dit jaar niet ontbreken! Kom de Sint opwachten en mee genieten van dit feest. Neem op voorhand zeker eens een kijkje op lichtstoetwuustwezel.be voor praktische informatie

Een dag later, op zondag 18 november omstreeks 13 uur vertrekt aan zaal Concordia (Bosduinstraat) de Sinterklaasstoet onder muzikale begeleiding van Harmonie Concordia.

De stoet, vergezeld van honderden kinderen en hun ouders, trekt door de straten van Gooreind richting GC ’t Schoolhuis. Daar worden de Sint en zijn Pieten plechtig ontvangen. Naast wat lekkers worden de brave kinderen getrakteerd op een gratis cultuurprogramma. In de refter van Klim Op wordt voor de kleuters en kinderen van het eerste leerjaar het theaterstuk “Zwarte Piet in paniek” van Farce Cancan gespeeld. De kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen in de turnzaal genieten van poppenkast “De pet van Zwarte Piet”, gebracht door vzw Appeltaart. De ouders en grootouders kunnen ondertussen terecht in GC ’t Schoolhuis, waar tussen 13 uur en 18 uur een praatcafé georganiseerd wordt.

Een initiatief van RGO Gooreind. Meer info: : 0474 73 63 21

Hou dit volledige weekend dus vrij in je agenda voor Sinterklaas!

Facebook39
Facebook
Twitter
Visit Us