Laatste nieuws:
wuustwezel-kiest-voor-energiezuinige-kerstverlichting

Wuustwezel kiest voor energiezuinige kerstverlichting

Het gemeentebestuur van Wuustwezel wil de volgende jaren meer kerstsfeer brengen in de verschillende dorpskernen en start dit jaar met een try-out van energiezuinige kerstverlichting.

Schepen Sus Vissers: “Ook de huidige kerstverlichting en -armaturen zullen dit jaar nog deels gebruikt worden. Maar deze verbruiken veel energie en zijn niet meer aangepast aan de huidige noden en wensen. Daarom komt er een try-out met energiezuinige ledverlichting en investeert de gemeente in vier XXL-kerstbomen.“

Vier XXL-kerstbomen
Deze grote kerstbomen komen aan de kerk van Gooreind op het einde van de Theo Verellenlaan, aan de kerk van Sterbos, aan de kapel van Braken en in Wuustwezel-centrum. In Loenhout wordt de mooie zilverspar aan de kerk gebruikt als kerstsfeerelement. Elke boom zal aangekleed worden met een 2.000 led’s.

Accentverlichting
Omwille van de kerstmarkt zal in Gooreind de Theo Verellenlaan verder versierd worden met twee evenwijdige lijnen met ledverlichting tussen de platanen en dit vanaf de Bredabaan tot aan de Waterdreef en van Rerum Novarumlaan tot aan ’t Schoolhuis. Daarnaast worden er nog vier accenten aangebracht aan het begin en einde van deze laan met telkens 1.000 led’s in de kruinen van twee platanen.

Ook in Wuustwezel komt er ter hoogte van De Wissel een accentverlichting en worden een negental bomen aangekleed met een 1.000 lichtjes per boom

Van 6 december tot midden januari
De kerstverlichting zal branden vanaf het vertrek van Sinterklaas tot midden januari. Het hele project is in handen van de firma Lysen uit Pulle, Zandhoven. Zij zijn gespecialiseerd in feestverlichting en zullen de verlichting plaatsen en ook weer weghalen. Hiervoor werd een budget uitgetrokken van 7.782 euro exclusief btw.

Meer info
Dienst lokale economie – 03 690 46 13 – economie@wuustwezel.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

JH

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us