Laatste nieuws:
Wuustwezel eventjes kloppend hart van Europa

Wuustwezel eventjes kloppend hart van Europa

Gemeente verwelkomt Pop up Europa en daarmee ook Europees Commissaris voor Landbouw Phil Hogan en gewezen voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy.

Gemeente Wuustwezel is in maart eventjes het kloppend hart van Europa tijdens Pop up Europa. De hele maand staat de gemeente in het teken van de Europese Unie. Zo staan er films, wedstrijden, activiteiten voor scholen en een theatervoorstelling van Lucas De Man gepland. Er is ook hoog bezoek. Zo komt Europees Commissaris voor Landbouw Phil Hogan langs om de landbouwplannen van de Europese Unie uit de doeken te doen. Oud-voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy geeft zijn toekomstvisie over de Europese Unie en beantwoordt vragen van burgers.

“Met Pop up Europa willen we onze burgers informeren over de werking en de resultaten van de Europese samenwerking, op zo’n manier dat ze daarover met elkaar in dialoog gaan. Om dat te bereiken bieden we een reeks laagdrempelige activiteiten aan die allemaal gerelateerd zijn aan Europa”, aldus Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese samenwerking. “Het concept slaat aan en krijgt zelfs internationale waardering. Pop up Europa is door het Europese Comité van de Regio’s bekroond met de EU Public Communication Award voor beste EU-campagne.”
Herman Van Rompuy: De toekomst van Europa: wat is jouw vraag?
Oud-voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy, geeft op 20 maart een lezing over de uitdagingen voor de Europese Unie tijdens de volgende drie jaar. Bovendien krijg je de kans om zelf vragen te stellen. Die kan je vooraf indienen via de website www.popupeuropa.be. VRT-journalist Marc Van de Looverbosch legt een selectie voor aan Van Rompuy.

Europees Commissaris Phil Hogan: wat mag de boer verwachten van Europa?
Europees commissaris van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, Phil Hogan, geeft inzicht in de toekomstplannen van de Europese Unie op 26 maart. Hierna is het tijd voor een panelgesprek. Wat is de invloed van deze plannen op Wuustwezel en de grensregio met Nederland? Vlaamse en Nederlandse experts schuiven aan.

Prijzen winnen met Europese wedstrijden
Inwoners van Wuustwezel kunnen ook in de prijzen vallen. Tot en met 25 maart kan je een kraslot bemachtigen in één van de drie vestigingen van de bibliotheek, aan de loketten van het gemeentehuis, in het Sociaal Huis of in de dienstencentra. Kras het juiste antwoord op de vraag open en maak kans op een mooie prijs zoals een overnachting voor 4 personen in een kampeerhut van de Nekker. In de bib kun je meedoen met een heuse Europese boekenquiz.

Pop up Europa
Pop up Europa reist rond in provincie Antwerpen. Telkens staat er één gemeente in het teken van Europa. Met een interactieve tentoonstelling in de bib, lezingen, Europese filmavonden, wedstrijden en activiteiten voor scholen is er voor iedereen iets leuks te beleven. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen, in samenwerking met gemeente Wuustwezel om Europa dichter bij de burger te brengen. Pop up Europa werd eind 2017 bekroond met de EU Public Communication Award, voor beste EU-campagne door het Comité van de Regio`s.

Op de grote foto: Oud-voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy – © European Union

Bron en foto: Provincie Antwerpen

JH

Facebook4
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us