Laatste nieuws:
Wouter Vanden Bergh wordt lijsttrekker Open VLD Kalmthout

Wouter Vanden Bergh wordt lijsttrekker Open VLD Kalmthout

Wouter Vanden Bergh (29) zal het jong geweld op de Open VLD-lijst in Kalmthout aanvoeren. Hij is geboren en getogen in onze gemeente, een jonge vader en werkt als teamleider services bij een IT-bedrijf. Nog maar een goed jaar geleden kwam deze jonge ploeg aan het venster kijken, vandaag lijken ze klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

Waarom wil je lijsttrekker zijn?
Wouter: “Langs de zijlijn staan en klagen dat het beter kan is niet mijn stijl. Samen met onze ploeg wil ik de borst natmaken om Kalmthout nog beter maken. Als we over 10 jaar nog trots willen zijn op onze fijne groene gemeente moeten we met een jonge, frisse en enthousiaste blik die uitdaging aangaan. Onze ambitie is om, in tegenstelling tot de betere stuurlui aan wal, mee te besturen.”

Waarom moet de Kalmthoutenaar op jullie stemmen?
Wouter: “De regionale politiek staat onder druk en zeker in Kalmthout is dat het geval. Er zijn nog maar twee grote partijen, die elkaar uit de weg gaan en het gewicht van de gemeenteraad is in vrije val. Het huidig bestuur ziet besturen als doel. Terwijl het slechts een middel hoort te zijn om het doel, ‘een leefbare groene gemeente’ te bereiken. Door de botsing van verschillende meningen komen we vooruit, wordt de discussie verrijkt en de uiteindelijke besluiten gefundeerder. Er zijn jammer genoeg amper botsende meningen in de Kalmthoutse politiek. Dit brengt de vooruitgang in het gevaar en is nefast voor ons, de Kalmthoutenaren.”

Hoe pakken jullie dat aan?
Wouter: “Momenteel werken we hard aan de inhoud van ons programma. Daarom gingen we afgelopen weekend ook langs grofweg 250 huizen in Nieuwmoer. De ideeën en discussies die daar gestart zijn, zetten we binnenkort tussen pot en pint weer verder. Zo willen we de Kalmthoutenaar van bij het begin betrekken en mee engageren om de plannen mee op te stellen. Dat is alvast een punt dat we zeker meenemen in ons programma: meer inspraak voor de Kalmthoutenaar. We willen ook de verkeersveiligheid verbeteren, zeker rond scholen en de stations, de belastingdruk verlagen en ondernemerschap stimuleren.”

Bron en foto: Open VLD Kalmthout

Facebook8
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us