Laatste nieuws:
Wordt Essen de 'Gemeente met de Kleinste Voetafdruk'

Wordt Wuustwezel de ‘Gemeente met de Kleinste Voetafdruk’?

Het klimaat is een zaak van ons allemaal. Daarom neemt Wuustwezel deel aan de Klimaatstrijd van provincie Antwerpen. Alle Antwerpse gemeenten strijden niet alleen voor een betere planeet, maar ook tegen elkaar. De gemeente die zich het meest inzet en de meeste vooruitgang boekt, neemt de titel van ‘Gemeente met de Kleinste Voetafdruk’ mee naar huis. Een beker die we maar al te graag op de schouw van ons gemeentehuis zien staan.

Alle beetjes helpen
Zo’n klimaatstrijd doen we allemaal samen. Jij, jouw buur, de schoolmeester van je neefje, de wijkagente van jouw buurt, … Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Hoe doe je dat? Door de komende maanden stap voor stap je ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat mogen gerust kleine stapjes zijn. Wat minder vlees eten bijvoorbeeld. Of de auto een dagje thuislaten en met de fiets naar de bakker gaan. Alle beetjes helpen.

Superhandige app
Je hoeft het gelukkig niet allemaal zelf te bedenken. Op www.deklimaatstrijd.be vind je de link naar een superhandige app die automatisch je ecologische voetafdruk berekent. Je krijgt daarbij ook een heleboel informatie en de nodige boost om Moeder Aarde een klein handje te helpen. De app houdt je eigen vooruitgang bij én berekent meteen waar onze gemeente staat in het klassement. Zo zorgen we er samen voor dat we binnen een paar jaar niet plots aan de kust liggen. En verliezen we de titel van ‘Gemeente met de Kleinste Voetafdruk’ niet aan Kalmthout of Brecht.

Iedereen kan meedoen
Want reken er maar op dat ook die gemeenten alles op alles zullen zetten. Laat de strijd tegen de klimaatsverandering jou ook niet koud? Hebben we je hier warm
gemaakt om er samen met de hele gemeente keihard in te vliegen? Surf dan snel naar www.deklimaatstrijd.be en help ons mee naar de overwinning.

Meer info
Duurzaamheidsambtenaar – 03 690 46 37 – duurzaam@wuustwezel.be

Bron en afbeelding: gemeente Wuustwezel

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us