Laatste nieuws:
Wordt Essen de Crokinole hoofdstad van Belgë?
Wordt Essen de Crokinole hoofdstad van Belgë?

Wordt Essen Crokinole hoofdstad van België?

Het bordspel Crokinole wordt door steeds meer mensen gespeeld. Niet alleen door mensen uit de spelletjeswereld, maar ook door cafébezoekers.
Het spel is oorspronkelijk afkomstig uit Canada, waar het in 1870 werd verzonnen. De naam is afgeleid van een koekje uit Frans-Canada. Zelfs in China wordt dit spel gespeeld, waar het geïntroduceerd werd door expats en ook in Hongarije wordt het steeds populairder.

10 Noordernieuws - Crokinole competite - DSC_1795

In café De Volksvriend werd dit jaar voor de derde keer het BK Crokinole gespeeld. Bestuurslid Vincent Luijer streeft ernaar om Crokinole onder een veel breder publiek te introduceren.
“Het is de bedoeling dat Essen de Crokinole hoofdstad van België wordt. Daarom willen we draagkracht en betrokkenheid creëren en aan Essen verbinden.” vertelt Vincent.

08 Noordernieuws - Crokinole competite - DSC_1793
 
Samen met Wim Verdijck, uitbater van De Volksvriend, is Vincent al diverse café’s langsgegaan om te peilen hoe die tegenover het idee staan om Crokinole bij hun klanten te introduceren en op die manier teams samen te stellen.
Tot zover zijn Hoek City en café Heuvelzicht al mogelijke deelnemers.

Diedt Ribbens en Tine Coremans van café Heuvelzicht
Diedt Ribbens en Tine Coremans van café Heuvelzicht
Tom Sanders van café Hoek City
Tom Sanders van café Hoek City

Vincent: “Door dit te bereiken kunnen we een competitie op touw zetten, waarbij de diverse teams tegen elkaar uitkomen. Het is de bedoeling dat de competities in september beginnen. In augustus zullen we meer ingaan op de details en de planning. Ploegen zijn van harte welkom!”

Info:
Café De Volksvriend
dobbeltoren@gmail.com

Op de grote foto: Wim Verdijck (links) en Vincent Luijer.

LW

Facebook34
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Reusen herman

    ‘t Ziet er tof uit, ik ga hier in Spanje ook campagne voeren onder de Belgen. Groetjes uit het zeer warme Sevilla