Laatste nieuws:
word-jij-brugvrijwilliger?

Word jij brugvrijwilliger?

Sinds 2013 zijn er in Essen brugvrijwilligers die, in samenwerking met de school, kinderen extra aandacht, zorg en ondersteuning geven. Brugvrijwilliger Annelies Delcroix getuigt hoe dankbaar dit werk is en roept op om mee deel uit te maken van het brugvrijwilligersteam. “Ik heb zes jaar catechese gegeven en was toe aan iets anders. Ik zag de oproep voor brugvrijwilligers en ben mijn licht gaan opsteken op de infoavond. Het leek me heel leuk om te doen. Ondertussen is dit mijn vierde jaar op Vincentius.”

Heel dankbaar werk
“Het werken met kinderen geeft me de drive om dit te blijven doen. Ze zijn je zo dankbaar. De kinderen zijn altijd blij om je te zien en je kan ze echt verder helpen. Ook de leerkrachten zijn dankbaar. Ze geven je het gevoel dat je erbij hoort. Maar waar je het voor doet, zijn de stralende gezichtjes als ze goed gewerkt hebben of een goede toets hebben gedaan. Dat je daar een kleine bijdrage aan hebt kunnen leveren, maakt het de moeite waard om het te blijven doen.”

Ontspannen sfeer
“Ik help één dag per week twee uurtjes en kan dat regelen naargelang mijn eigen werk. Er wordt telkens flink gewerkt maar in een heel gemoedelijke en ontspannen sfeer.”

Verschillende Essense scholen hebben nood aan extra brugvrijwilligers. Interesse? Meer weten? Neem dan contact op met de dienst Onderwijs.

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook34
Facebook
Twitter
Visit Us