Laatste nieuws:
Woonbos Wildert krijgt afvalwaterriolering

Woonbos Wildert krijgt afvalwaterriolering

Een volgend grootschalig rioleringsproject in Essen staat gepland in het woonbos, de voormalige weekendzone in Wildert. Die plannen zijn momenteel in opmaak.

Permanent wonen

“Het woonbos in Wildert, de voormalige weekendzone van ongeveer 220 hectare, is de laatste jaren uitgegroeid tot een plaats waar veel mensen permanent wonen. Momenteel is hier geen opvang van afvalwater voorzien”, legt Tom Clissen van Fluvius uit. “In de eerste fase van dit rioleringsproject willen we, in samenwerking met Aquafin, in een gebied van ongeveer 12 hectare afvalwaterriolering aanleggen.”

13 kilometer riolen

“We zullen hier 13 kilometer riolen aanleggen waardoor we 600 inwonersequivalenten(IE) extra kunnen aansluiten. Voor ons ligt de technische uitdaging in het aanleggen van het rioleringsstelsel. Dat is niet zo evident omdat we in de soms smalle dreefjes het afvalwater over een grote afstand moeten verzamelen. Mits een goede voorbereiding en een goede samenwerking tussen alle partijen op en rond de werf komt dat zeker allemaal in orde”, besluit Tom Clissen.

De gemeente Essen, Fluvius en Aquafin investeren samen in het rioleringsproject voor het woonbos in Wildert ongeveer 8,5 miljoen euro. Momenteel wordt het aanbestedingsdossier klaargemaakt. De uitvoering start vermoedelijk in 2022.

Extra informatie foto: In een eerste fase (rode kader) zal alles ten oosten van de Eekhoornlaan worden aangepakt. In een tweede fase komt alles ten westen van de Eekhoornlaan aan de beurt.

Bron en afbeelding: gemeente Essen

Facebook88
Facebook
Twitter