Laatste nieuws:

Wolf op weg naar provincie Antwerpen: bescherm je dieren!

Binnenkort hebben we misschien een nieuwe wolf in ons land. Er is namelijk een zwervende wolf in Noord-Brabant op weg naar Vlaanderen. En die zou in één nacht de provincie Antwerpen kunnen bereiken.

Preventieve maatregelen tegen mogelijke schade

Alle kleinveehouders in de grensstreek van de provincie Antwerpen moeten nu alert zijn voor de nieuwe zwerver en hun dieren extra beschermen met schrikdraad of ze ‘s nachts op stal zetten. De meest gekende preventieve maatregel is om schrikdraad op een goede manier aan te brengen van schrikdraad op een goede wijze. Die beschermt niet alleen het vee, maar zorgt er ook voor dat wolven leren wegblijven van landbouwdieren. Door vee maximaal met schrikdraad te beschermen, vermijden we dat wolven zich specialiseren in ‘makkelijke’ prooien en het wild links laten liggen.

Over de geschikte omheining kan je meer lezen op de website van het Agentschap voor Natuur en Bos via volgende link: https://www.natuurenbos.be/beleid-wetgeving/overlast-schade/door-jachtwild-en-beschermde-soorten/welke-diersoort/schade-en.

Meer info over de wolf (inzake waarnemingen, preventiemaatregelen en schadeclaims) kan je terugvinden op www.natuurenbos.be/wolf en in onderstaande informatiefolder.

Informatiefolder

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay