Laatste nieuws:

Het WK rolstoeldansen 2017 komt naar ons land

Op 12 december heeft het International Paralympic Committee (IPC) op haar website officieel bekendgemaakt dat het Wereldkampioenschap Rolstoeldansen 2017 zal plaatsvinden in België, meer bepaald op 21 en 22 oktober 2017 in het Provinciaal Vormingscentrum te Malle. De organisatie van het WK is toegewezen aan het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) en het Belgisch Organisatiecomité WK 2017.

In elke discipline kunnen drie paren per deelnemend land inschrijven. Er worden een 150 dansers verwacht waarvan de helft rolstoelgebruikers. Inclusief de coachen, begeleiders en officials wordt gerekend op een 250 deelnemers uit 25 landen. De locatie van het evenement is het Provinciaal Vormingscentrum in Malle. Deze accommodatie is bijzonder geschikt voor een rolstoeldanswedstrijd van een internationaal niveau. Er zijn toegankelijke zalen voor de wedstrijden, voor de kleedkamers, voor de trainingsmogelijkheden, de classificatie enz. Tevens beschikt het centrum over 180 slaapplaatsen aan democratische voorwaarden en over alle bijhorende cateringfaciliteiten.

het-wk-rolstoeldansen-2017-komt-naar-ons-land-logo

Het rolstoeldansen is een elegante G-sport met een bijzondere aantrekkingskracht. Maar spijtig genoeg is de activiteit onvoldoende bekend, zelfs bij de gehandicapten. Veel jonge rolstoelgebruikers beseffen niet dat het kan uitgroeien tot een echte sport. Bovendien zijn er bij het competitieve rolstoeldansen evenveel vrouwelijke als mannelijke rolstoelgebruikers. En dat is eerder uitzonderlijk voor de parasporten. Met dit event wordt de sport in ons land in het daglicht geplaatst, een betere promotie is er niet.

Zeer recent heeft het IPC beslist om de naam van de sporten die onder haar toezicht vallen – maar nog niet in de Paralympische Spelen zijn opgenomen – van naam te veranderen. IPC Wheelchair Dance Sport” wordt World Para Dance Sport. De officiële titel van het WK is nu “Malle 2017 World Para Dance Sport Championships”.

Bron en foto: provincie Antwerpen

kerstprijsvraag-2016-noordernieuws-be-lichtblauw-1b

JH

Facebook5
Facebook
Twitter
Visit Us