Laatste nieuws:
Withof verwelkomt eerste solo tentoonstelling van Art By Nans
Strong Roots

Withof verwelkomt eerste solo tentoonstelling van Art By Nans

Totaalbeleving van de hand van Nancy Luijks met werken over drie kunstvormen heen

Op zaterdag 12 maart 2022 start in Kasteel Withof in Brasschaat ‘The Art of Feeling’, de eerste solo tentoonstelling van Art By Nans. Art By Nans is het alter ego van kunstenares Nans, Nancy Luijks, geboren en getogen in Essen. Met haar eerste solo tentoonstelling brengt Nans een overzicht van haar werken over drie kunstvormen, Mixed Media, Portretten en Art in a Bottle. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en loopt tot en met vrijdag 25 maart.

Emoties als gouden draad

Met ‘The Art of Feeling’ brengt Nans een kunsttentoonstelling waar emoties de gouden draad vormen doorheen de creaties. Het is als een leerschool van het leven, een constante dynamiek die emotie vangt in hedendaagse kunst, in Mixed Media, in Portretten en in Art in a Bottle. Nancy Luijks heeft een artistieke opleiding genoten in de grafische beeldende kunsten. Aanvankelijk startte ze met portretteren. Van daaruit evolueerde ze naar haar geheel eigen stijl. Rond 2010 ging ze terug aan de slag met verf en doek, en sinds 2019 leeft ze zich uit in vernieuwende hedendaagse creaties met warme aardkleurige tinten. Extra gevoel brengt ze aan met reliëf.

Withof verwelkomt eerste solo tentoonstelling van Art By Nans2
Evolutions
Mixed Media als pure expressievorm

Het concept Mixed Media is ontstaan uit de drang naar expressie van diepere emotie. Hierbij worden meerdere materialen samen gebruikt, verf en doek krijgen een diepere expressie door toevoeging van reliëf. Het resultaat vormt geen collage maar veeleer een schilderkunstige techniek met acrylverf. “Elk schilderij heeft een apart verhaal, een interpretatie als u zich erin verdiept. Extra gevoel breng
ik aan met reliëf, in diepte. Mijn Mixed Media-beleving gaat van vloeiende kringen naar woeste samenstellingen, omringd door zachte natuurtinten. Ieder gevoel wordt gerespecteerd, men ziet de mens, de mens in zijn onvolmaakt streven naar perfectie,” zegt Nans. ‘The Art of Feeling’ zal naast enkele portretten en een aantal Art in a Bottle creaties voornamelijk werken brengen uit de Mixed Media-beleving. De 40 geëxposeerde kunstwerken dateren van de periode 2019 – 2022.

Art in a Bottle

In 2020 lanceerde Nans het concept Art in a Bottle, een handgemaakt, mogelijk zelfs persoonlijk, kunstwerk wordt zo gecombineerd met een fles gin van 7Sins Drinks. Het kunstwerk kan een portret van een dierbare zijn of een tekst tot zelfs een tekening van een huisdier of een logo. Op vrijdagavond 18 en 25 maart kan je terecht op ‘The Art of Feeling’ voor een unieke Gin Tasting van 7Sins.

The Art of Feeling – Eerste solo tentoonstelling van Art By Nans

Wanneer:
Zaterdag 12 maart tot en met vrijdag 25 maart.
Alle dagen van 11:00 tot 16:00, maandagen gesloten. Vrije toegang.

Events
Vrijdag 18 maart en vrijdag 25 maart van 18:00 tot 21:00: Afterwork ‘Art in a Bottle’ met Gin Tasting van 7Sins.

Waar
Kasteel Withof, Bredabaan 906, 2930 Brasschaat – www.nieuwithof.be

Facebook60
Twitter
Follow Me
Tweet