Laatste nieuws:
Wint u de beplantingswedstrijd?
Wint u de beplantingswedstrijd?

Wint u de beplantingswedstrijd?

Kalmthout is een groene gemeente. Dat is onder andere zo dankzij de mooie voortuinen van haar inwoners. Om die voortuinen extra onder de aandacht te brengen, organiseert het gemeentebestuur een bebloemings- en beplantingswedstrijd voor en door tuinliefhebbers. Een jury selecteert uit de inschrijvingen de tuin die het best beantwoordt aan het criterium “natuurlijke of ecologische tuin”. Deelnemen is gratis, maar je kan je slechts inschrijven voor één categorie én jouw tuin moet zichtbaar zijn van op straat.

De voortuinen worden ingedeeld in vier categorieën:
gevels en tegeltuintjes (max. 2 m. van gevel tot openbare weg)
kleine voortuinen tot 100 m²
grote voortuinen vanaf 100 m²
boerderijen, handelshuizen, bedrijven en openbare instellingen

Je kan ook de tuin van iemand anders voordragen. Die bewoner krijgt van de milieudienst een bericht waarin hij gevraagd wordt om deel te nemen. Langs de tuinen worden ook fietsroutes uitgestippeld. Die kan je vanaf 1 juni krijgen bij de milieudienst. Het reglement van de bebloemingswedstrijd haal je bij de milieudienst of lees het via www.kalmthout.be/bebloeming.

Inschrijven en/of iemand voordragen doe je door onderstaande gegevens vóór dinsdag 10 mei 2016 te mailen naar an.vervoort@kalmthout.be.

Naam
Adres
Telefoonnummer
E-mailadres
Categorie waarvoor je inschrijft (zie hierboven)

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JH

Facebook3
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us