Laatste nieuws:
Wijziging lediging huisvuilcontainers moeilijk bereikbare adressen

Wijziging lediging huisvuilcontainers moeilijk bereikbare adressen

Recent werd door de ophaler van huisvuil een proefproject gestart dat kadert in een veiligere afvalophaling. Aanleiding hiervoor is een ongeval met dodelijke afloop in de provincie Limburg een tijdje geleden.

Proefproject voor een veiligere afvalophaling

Bepaalde straten in onze gemeente maken deel uit van dit project omdat ze moeilijk bereikbaar zijn, een beperkte breedte hebben, doodlopend zijn… De lijst met straten in Wuustwezel vind je in hier.

Spijtig genoeg is dit project gestart zonder dat hier op de juiste manier en in de juiste volgorde over gecommuniceerd werd. IGEAN en het gemeentebestuur vinden het belangrijk om dit alsnog te doen.

Hieronder vind je dan ook de praktische info over de gewijzigde ophaling in vijfenvijftig straten van onze gemeente.

Hoe gaat de afvalophaling in deze straten juist in zijn werk?

-De bewoners bieden hun huisvuilcontainer gewoon aan de straatkant aan, zoals in het verleden;
-De ophalers laden alle containers uit de straat op een kleine camionette en verzamelen deze op de hoek van de straat;
-De gegroepeerde containers worden op de hoek van de straat door de normale ophaalwagen geledigd;
-Voor het eind van de dag worden alle containers door de kleine camionette terug opgeladen en aan het juiste adres teruggeplaatst. Gelieve nadien na te kijken of de juiste container werd terug gegeven.
-Ook het papier & karton worden in deze straten door de ophaler met deze kleine camionette opgehaald. Maar vermits het over pakketten en dozen gaat die niet teruggeplaatst moeten worden, ondervind je als inwoner hier geen hinder van.

Nog tot het einde van dit jaar bedeelt de ophaler op deze adressen flyers, zodat de inwoners geïnformeerd worden over de werkwijze.

Als deze manier van afvalophaling wijzigt of wanneer het systeem negatief wordt geëvalueerd, brengen wij jou hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.

Meer info
Dienst groen – 03 690 46 24 – groen@wuustwezel.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook30
Facebook
Twitter
Visit Us