Laatste nieuws:
Wie wordt Miss Hamamelis 2023
De mooiste toverhazelaartakken uit tuinen en terrassen gaan in competitie tijdens de Miss Hamamelis-verkiezing 2023 van Arboretum Kalmthout op zondag 29 januari 2023. Copyright: Arboretum Kalmthout

Wie wordt Miss Hamamelis 2023?

Neen, geen échte missverkiezing natuurlijk maar wél het mooist bloeiende takje van een toverhazelaar uit de tuinen van bezoekers.

Winters hoogtepunt

In Arboretum Kalmthout bloeien de toverhazelaars, of Hamamelis, volop: struiken overladen met geurende bloempjes in geel-oranje-rood, als serpentines krullen ze op aan kale takken. Het provinciale groendomein beheert zelf de grootste en meest diverse collectie toverhazelaars van het Europese vasteland. De arboretumtuin is dan ook een spectaculair zicht en viert met de Hamamelisfeesten in januari en februari zijn winters hoogtepunt.

Ludieke prijsuitreiking

Kers op de taart is aanstaande zondag, wanneer de ludieke prijsuitreiking voor het mooist bloeiende takje van een toverhazelaar plaatsvindt: Miss Hamamelis 2023. In het defilé kunnen enkel takjes uit de tuinen van bezoekers meelopen, want iedere eigenaar van een toverhazelaar kan zijn of haar mooiste takje binnenbrengen op vrijdag en zaterdag tussen 10 en 17 uur, of op zondag vóór 10.30 uur. Een professionele jury geeft de anonieme takjes een score binnen verschillende categorieën en ook bezoekers kunnen een stem uitbrengen voor de Publieksprijs. Voor elke inzender van een winnend takje is er een leuke, passende prijs.

Wandeling

De Hamamelisfeesten lopen nog tot en met 26 februari 2023. Elke dag om 14 uur is er een wandeling met een gids langs de collectie toverhazelaars in het 13,5 hectare domein (vooraf online tickets reserveren is aangeraden).

Miss Hamamelisverkiezing 2023

Zondag 29 januari 2023, stemmen vanaf 10.30 uur, prijsuitreiking om 15 uur

Bron en foto: Arboretum Kalmthout

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen