Laatste nieuws:
Wie wint Kapelse cultuurprijs

Wie wint Kapelse cultuurprijs?

Ook dit jaar reikt het gemeentebestuur en de cultuurraad van Kapellen de gemeentelijke cultuurprijs uit. Er zijn drie genomineerden: Peter Bekaert en Magda Van Hout (beeldende kunst), Robert Biesemans (fotografie) en Bernard Michiels (tekenaar / strip). Drie jury’s bepalen wie er wint: het grote publiek en de onafhankelijke commissie vertegenwoordigen elk 25% van de stemmen, de verenigingen aangesloten bij de cultuurraad de helft.

De genomineerden

Peter Bekaert, ‘top’kunstenaar in de serigrafie en in het actieve leven lesgever, vakman en specialist. Serigrafie is een proces waarbij een afbeelding wordt gemaakt door middel van zeefdruktechnieken. ‘Atelier Peter Bekaert’ in Hoogboom-Kapellen werd bekend en gewaardeerd in de kunstwereld. Kunstenaars uit binnen- en buitenland werden in zijn atelier ontvangen om hun opdrachten te bespreken. Zijn vrouw Magda van Houdt is de stuwende en meewerkende kracht in het atelier en publiceerde het boek ‘Mijn Serigraaf ‘over hun leven en werk.
Bernard Michiels is bekend in de gemeente als tekenaar. Overal kom je hem tegen met zijn tekenboekje in de hand. Mensen, activiteiten, gebeurtenissen… hij tekent het allemaal. Ondanks zijn beperking kan hij op deze wijze communiceren met anderen. Zijn eerste stripverhaal verscheen in 2016. Er kwam ook een expo met zijn schilderijen in Ekeren in 2017.
Robert Biesemans is een zeer begaafde fotograaf die al jaren gepassioneerd zijn vak en zijn kunst uitvoert als een grote stielman. Hij heeft vele nationale en internationale onderscheidingen behaald. Als beroepsfotograaf bedrijft hij zijn vak als beeld- en sfeermaker voor zowel commerciële als voor artistieke opdrachten, als een echte kunstenaar van vorm, licht, kleur en vooral eerlijke schoonheid. Hij draagt met fierheid het QEP-label (Qualified European Photographer), waarvan er in heel Europa maar 500 gecertificeerde fotografen zijn. Zijn kennis en passie voor het beeld geeft hij graag door in drukbezochte workshops en cursussen.

Meekiezen

Wie zijn stem wil uitbrengen, kan dat via www.kapellen.be/e-cultuurprijs-2023 De laureaat ontvangt een cheque van € 750,- en een kunstwerkje (waarde € 250,-).

MLH

Foto: Pixabay

Facebook3
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen