Laatste nieuws:
Wie heeft de snelste hond van Roosendaal?

Wie heeft de snelste hond van Roosendaal?

Wie wordt de snelste hond van Roosendaal? Wie heeft de mooiste Duitse herder? En welke hond is het snelst tijdens de Spaanse Happy Dog Survival? Het antwoord op al die vragen krijgen we op zaterdag 23 en zondag 24 juli tijdens het grootste hondenweekend dat de gemeente Roosendaal ooit heeft gekend.

“Roosendaal wordt de nummer 1 hondenstad”, lacht Arian Tak. De vader van Arian, Simon Tak, richtte veertig jaar geleden Kringgroep de Plantage op. Een hondenvereniging met zo’n dertig eigenaren van Duitse herdershonden die wat meer uit hun hond willen halen en hun vrije tijd daar met alle plezier aan willen besteden. “Die club bestaat nu veertig jaar en zo’n zeven jaar geleden heb ik het voorzittersstokje van mijn vader overgenomen”, legt Arian Tak uit. Omdat veertig jaar toch al een behoorlijke tijd is, is het volgens Arian Tak tijd voor een feestje.

Nederlands Kampioenschap

Tijdens die twee dagen staan er tal van activiteiten op de planning voor Duitse herders, maar ook voor alle andere honden. Van workshops tot demonstraties en van een wandeling tot echte wedstrijden. Er wordt bijvoorbeeld het Open Nederlands Kampioenschap voor Duitse herders georganiseerd. Iedereen met een Duitse herder (met stamboom) kan zich via de DHRN aanmelden om mee te doen aan deze wedstrijd. De Duitse herders worden gekeurd door officiële keurmeesters. Er zijn zes keurmeesters uit Duitsland en drie van hen staan later ook op het WK in Neurenberg. Arian verwacht minstens 150 herders op bezoek te krijgen.

Spaanse sferen

Het hondenweekend van Arian Tak is ongeveer één maand eerder dan de doorkomst van de Ronde van Spanje. De Vuelta trekt op 21 augustus door de Wouwse Plantage. Daarom dat er op zondag 24 juli alvast de Spaanse Happy Dog Survival georganiseerd wordt. Hierbij worden zo’n 300 deelnemers verwacht die met hun hond een parcours gaan afleggen van 4 of 6 kilometer. Naast dat de hondjes en de begeleiders beoordeeld worden op snelheid, mogen ook de Spaanse outfits hierbij niet ontbreken. De honden moeten door het water, over strobalen heen en nog veel meer. Meer info kan je vinden via happydogsurvival.nl.

Workshops

Er komt ook een bad van zo’n 60.000 liter op het terrein te staan met daaraan een aanloopsteiger waarbij er gekeken wordt welke hond het verste kan springen tijdens Dock Diving. Naast verschillende andere wedstrijden zoals de DogFrisbee Games, zijn er ook workshops en demonstraties. Iets wat nu helemaal hip is, is ‘detectie’ waarbij de neus van de hond goed getest wordt. Ook is er een mondioring demonstratie en er zijn behendigheidsworkshops.

Arian Tak: “We gaan ook een samenwerking aan met Zorgboerderij Power to get Up in de Wouwse Plantage. We kunnen wel wat extra handjes gebruiken en daarom gaan zij twee wandeltochten uitzetten. Zij kennen de omgeving als geen ander. Tijdens de wandeltocht is er een quiz en aan het eind van de dag wordt de winnaar bekendgemaakt. Voor de honden is er zaterdagavond nog een heus diner. Ze krijgen een menukaart met allerlei smaken, zoals lam, paard, struisvogel en zalm. Ze kunnen uit deze delicatessen hun favoriet kiezen en dit krijgen ze in een bijpassende voerbak met placemat geserveerd tijdens het diner. Voor de baasjes is er zaterdagavond nog een feestavond. Ik verwacht mensen uit wel tien verschillende landen met allemaal een passie voor honden. Dat wordt erg gezellig met livemuziek.”

Benieuwd naar het gehele programma? Klik op deze link.

Bron: Hoevekestijn.nl
foto: PxHere

Facebook38
Twitter
Follow Me
Tweet