Laatste nieuws:
Wespennest verwijderen - Meld het de brandweer

Verwijderen wespennest? Meld het de brandweer

Verwijdering wespennest

De zomer komt eraan en dus ook de wespen. Wespen zijn nuttige beestjes, maar zorgen soms voor overlast. Merk je thuis of in de buurt een wespennest op? Contacteer dan de brandweer voor verwijderen wespennest. Het is heel belangrijk dat je niet zelf probeert om een wespennest te verdelgen of te verwijderen!

De brandweer bundelt de meldingen voor verdelgingen en voert die gegroepeerd uit. Hou er dus rekening mee dat een brandweerploeg niet altijd meteen na je melding uitrukt, tenzij het gaat over een gevaarlijke, (levens)bedreigende situatie zoals een allergische reactie na een steek.

Betaald of gratis?

Bevindt het wespennest zich in of aan je woning of in een straal van twee meter rond je woning? Dan is de verdelging gratis. Tuinen, garages en tuinhuizen worden niet beschouwd als woning. Wil je een wespennest laten verwijderen buiten die afstand? Dan kost het 25 euro. Het retributiereglement van Brandweer Zone Rand kan je nalezen op de website www.zonerand.be.

Bijen en Hommels zijn beschermde diersoorten!

Belangrijk om te weten: de brandweer verdelgt nooit bijen- en hommelnesten, omdat dat beschermde diersoorten zijn. Als er zich een nest bijen of hommels op een uiterst vervelende plaats aan jouw woning bevindt, contacteer je best een imker.

Verdere info mbt verwijderen wespennest vind je op de website van zonerand, tel: 03 369 74 18.

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JV

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us