Laatste nieuws:
Werken op de Moerkantsebaan
Werken op de Moerkantsebaan

Werken op de Moerkantsebaan

Eén week werken op de Moerkantsebaan tussen station Essen en grens Nederland

Vanaf maandag 22 augustus 2016 start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken op de Moerkantsebaan (N125) in Essen. Een groot deel van het wegdek krijgt er een nieuwe laag asfalt tussen het station in Essen en de grens met Nederland.

22 TOT 27 AUGUSTUS
Asfalteringswerken Moerkantsebaan
Tijdens de werken, die een week zullen duren (tot en met 27 augustus), is de Moerkantsebaan afgesloten voor doorgaand verkeer en wordt er een omleiding ingesteld.

Nieuw wegdek voor meer rijcomfort
Het wegdek van de Moerkantsebaan is grotendeels versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Daarom wordt de toplaag asfalt in beide richtingen vernieuwd tussen het station en de grens met de Nederlandse gemeente Woensdrecht. Op de wegstukken waar geen asfaltverharding ligt of waar het asfalt eerder al werd vernieuwd, wordt er niet gewerkt. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers sterk verbeteren.

Omleiding langs Huybergsebaan
Om de hinder zo klein mogelijk te houden, worden de werken uitgevoerd in de autoluwere vakantieperiode. Tijdens de werken is de Moerkantsebaan in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Huybergsebaan, de Kalmthoutsesteenweg en Spijker. Voetgangers en fietsers hebben steeds doorgang over de Moerkantsebaan (N125).

Woningen en handelszaken in de werfzone blijven te voet of met de fiets bereikbaar. Met de wagen is dit tijdens de werkuren (van 06.00 tot 18.00 uur) niet altijd mogelijk. Als een kleeflaag of nieuwe asfaltlaag is aangebracht, kan er minstens enkele uren erna geen verkeer over het nieuwe wegdek.

Weersgevoelig
Asfaltwerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij felle regen kunnen ze niet uitgevoerd worden. In dat geval kan de huidige planning nog gewijzigd worden. AWV en de aannemer zullen er alles aan doen om de hinder tijdens de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden.

Geen GFT+-ophaling
Op maandag en dinsdag is er geen ophaling van het groenafval in de Moerkantsebaan. Voor de zijstraten verandert er niets. Die blijven steeds toegankelijk.
De bussen van De Lijn volgen tijdens de werken een omleiding. Voor meer info kan je terecht op www.delijn.be.
De aannemer verspreidt voor de aanvang van de werken een brief met meer informatie aan de buurtbewoners.

Omleidingsplan fase 1

Omleidingsplan fase 2

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us