Laatste nieuws:
Werken lopen vertraging op

Werken lopen vertraging op

Op 23 oktober startte een aannemer in opdracht van de gemeente met wegenwerken in de Boterpotlaan, de Vogelkerslaan, de Zonnedauwlaan en de Bosbessenlaan. Er komen betonnen kantstroken en drempels. De werken lopen echter vertraging op door het slechte weer.

UPDATE 28/02/2018: De werken aan deze vier straten lopen zware vertragingen op door de vele regenval en sneeuwbuien van de afgelopen maanden. Nu de ondergrond eindelijk droog is krijgen we te maken met vrieskou. De gemeente doet haar uiterste best om de wegen zo snel mogelijk terug in orde te krijgen.

Als er tijdens het walsen van het betonpuin nog veel water onder de toplaag zit, zorgt dit ervoor dat er na enkele dagen terug grote putten in de weg komen. Water neemt een bepaald volume in, dat niet kan ingenomen worden door betonpuin. Als het water na enkele dagen wegtrekt, dan ontstaan er holle ruimtes tussen het betonpuin. Deze ruimtes zakken terug in zodra er auto’s overrijden. Hierdoor komen alle putten dus na enkele dagen terug. Als we het betonpuin niet verdichten, dan zakken de auto’s weg in het losse puin. Een kant en klare oplossing is er dus niet.

De vrieskou belet ons om een stabiliserende laag aan te brengen onder de drempels. Deze laag bestaat deels uit cement en kan kapotvriezen. Zodra het warmer is én droog blijft, worden de werken verdergezet.

Deze wegen werden voorgaande jaren al grondiger aangepakt door het gebruik van betonpuin in plaats van steenpuin. De gemeente merkt dat ondanks deze aanpak er sneller putten ontstaan dan in andere straten die dezelfde behandeling kregen. Daarom zullen we de lanen structureel verbeteren door op de zwakste stukken betonnen kantstroken aan te leggen.

Een stevigere ondergrond dankzij betonstroken
De kanstroken zorgen ervoor dat het betonpuin langer op zijn plaats blijft liggen en zal de ondergrond verstevigen. De gemeente merkt dat telkens er bepaalde straten heraangelegd worden in het woonbos, er ook harder wordt gereden. Daarom komt er halverwege in de Boterpotlaan, de Vogelkerslaan, de Zonnedauwlaan en de Bosbessenlaan een drempel te liggen in klinkers. Een tiental meter voor en na de drempel wordt de weg verhard met zodat er geen putten komen telkens je de drempel op en af rijdt.

Ook aansluitingen worden aangepakt
Ook de aansluitingen met de Huybergsebaan en de Duinzandlaan krijgen een betonstrook. Ten slotte zullen de Duinzandlaan, de Zonnedauwlaan, de Vogelkerslaan, de Bosbessenlaan en de Boterpotlaan opnieuw overlaagd worden met betonpuin.

Afvalophaling
De afvalophaalwagens zullen tijdens de werken de GFT+-containers en huisvuilcontainers kunnen ophalen. De werken zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Hier vind je een plannetje met de locaties van de kantstroken terug. Mocht je nog vragen hebben over de werken, bel of mail dan gerust.

Bron en foto: gemeente Essen

JV

Facebook6
Facebook
Twitter
Visit Us