Laatste nieuws:
Werken Hoogboomsteenweg starten binnenkort

Werken Hoogboomsteenweg starten binnenkort

De waterleiding onder het fietspad van de Hoogboomsteenweg in Kapellen is in slechte staat en moet worden gerenoveerd. Een goede gelegenheid om ook meteen het voet- en het smalle fietspad te vernieuwen.

Veiliger fietsen

Het fietspad wordt heraangelegd in asfalt en krijgt een breedte van 2,50 tot 3 meter (momenteel is het fietspad slechts 1,70 meter breed). Ook de fietsoversteek aan het kruispunt met de Koningin Astridlaan wordt veiliger ingericht met onder meer verkeerslichten.

Een jaar lang

De nutswerken starten op dinsdag 11 april en verlopen in verschillende fases. Eerst wordt het deel van de Koningin Astridlaan tot juist voorbij de Rhododendronlaan aangepakt, nadien volgt het deel van de Rododendronlaan tot en met de Bosdreef en tot slot het deel van juist voorbij de Bosdreef tot de kerk van Hoogboom. Na de heraanleg van het voet- en fietspad wordt ook de toplaag van de rijbaan tussen de Koningin Astridlaan en de kerk van Hoogboom vernieuwd. De werken duren tot en met april 2024.

Omleidingen

Tijdens de werken blijft verkeer richting Brasschaat mogelijk. Het verkeer komende van Brasschaat wordt omgeleid via de Lage Kaart (Brasschaat) en de Antwerpsesteenweg. Per fase is er ook telkens een lokale omleiding voor de bewoners. Fietsers worden afhankelijk van hun bestemming omgeleid via de Bernard De Vadderlaan of een lokale omleiding.

Autobussen rijden om

Vanuit Brasschaat richting Kapellen volgen de bussen 730, 780 en 781 een aangepaste route (de omleidingsroute langs de Lage Kaart in Brasschaat). De haltes Hoge Kaart, Max Hermanlei, Oud Eikelenberg worden niet bediend. In Kapellen worden in Hoogboom de haltes Kerk, Kazerne, Koningin Astridlaan, Oude Bergsebaan en Hoogboomseenweg geschrapt. In Ekeren vervallen de haltes Boskapellei en Vrijwilligerslei. Er zijn vervanghaltes op de Van De Wiellei, Emiellei, Vrijwilligerslei, Boskapellei.

Alle info kan je terugvinden op www.delijn.be

MLH

Foto: Pxhere

Facebook36
Twitter
Follow Me
Tweet