Laatste nieuws:
Werken Hoevensebaan en Kerkstraat

Werken Hoevensebaan en Kerkstraat

Op 4 maart start de sloop van feestzaal en dienstencentrum ‘t Bruggeske. Vanaf 28 januari worden er voorbereidende werken uitgevoerd. Dat heeft tijdelijk een aantal gevolgen voor het verkeer in de omgeving.

Aan de Hoevensebaan start op 4 maart de sloop van feestzaal en dienstencentrum ’t Bruggeske. Aansluitend saneert OVAM de parking en wordt er een nieuwe ondergrondse parkeergarage aangelegd. In het kader van het dorpsvernieuwingsproject KAP3LLEN worden hier later onder meer een nieuw Administratief Centrum en een nieuw dienstencentrum gebouwd.

Voorbereidende werken

Daarom worden er de komende weken al voorbereidende werken uitgevoerd. Zo worden de gas-, de water- en de telefoonleidingen die nu onder parking Bruggeske lopen, verlegd. Daarbij wordt hoofdzakelijk gewerkt aan de Hoevensebaan, de Kerkstraat en parking Watertoren. De werken lopen van maandag 28 januari tot en met de krokusvakantie.

Verkeer

De geplande werken hebben ook tijdelijke gevolgen voor het verkeer, vooral in de omgeving van de Hoevensebaan en Kerkstraat. Daarbij is het de bedoeling dat woningen en handelszaken te allen tijde bereikbaar blijven, net zoals de parkings Watertoren en Bruggeske. In deze brochure lees je alles over de geplande werken. Bewoners uit de omgeving vinden deze eerstdaags ook in de brievenbus.

Planning

Van 28 januari t.e.m. 1 februari
Er wordt gewerkt aan de even zijde van de Kerkstraat, tussen de Hoevensebaan en de in-/uitrit naar/van parkings Watertoren en Bruggeske. In de volledige Kerkstraat geldt eenrichtingsverkeer, van de Dorpsstraat naar de Hoevensebaan.

31 januari
Dwars onder de Kerkstraat wordt een gas- en waterleiding aangelegd en daardoor onderbroken voor verkeer. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk.

Van 4 t.e.m. 12 februari
Er wordt gewerkt langs de toegangsweg naar parkings Watertoren en Bruggeske. Je kan beide parkings bereiken via de Hoevensebaan en verlaten via de Kerkstraat.

18 februari
Dwars onder de Hoevensebaan wordt een gasleiding en midden- en laagspanning gelegd. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. Een omleiding wordt voorzien via Streepstraat en Biartlei (richting Hoevenen) en Albertdreef en Essenhoutstraat (richting Kapellen).

Van 4 t.e.m. 8 maart
Er wordt gewerkt aan de oneven zijde van de Hoevensebaan tussen de Essenhoutstraat en de Kerkstraat. Verkeer richting Hoevenen kan gewoon passeren via de Hoevensebaan. Verkeer richting Kapellen wordt omgeleid via Albertdreef en Essenhoutstraat.

Voetgangers en fietsers
Voetgangers kunnen tijdens de werken altijd overal passeren. Fietsers meestal ook, zoniet kunnen ze de steegjes tussen Hoevensebaan en Essenhoutstraat of de gebruikelijke wegomlegging volgen.

Bussen De Lijn

De bussen van De Lijn volgen op 18 februari, de dag dat de Hoevensebaan even onderbroken wordt, in beide richtingen de wegomlegging. In de krokusvakantie rijden de lijnbussen richting Kapellen om via de Albertdreef en de Essenhoutstraat. Meer info via www.delijn.be.

Parking Watertoren

Aangezien de huidige parking ‘t Bruggeske verdwijnt vanaf 4 maart (en plaats ruimt voor een ondergrondse parking) worden de openingsuren van de nabije ondergrondse parking Watertoren uitgebreid. De parking is voortaan toegankelijk van 6.00 uur tot middernacht. Wel moet je er een parkeerschijf leggen. De bovengrondse parking Watertoren blijft 24/24u toegankelijk.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pxhere

Facebook46
Facebook
Twitter
Visit Us