Laatste nieuws:
Werken grachten Grensstraat uitgesteld

Werken grachten Grensstraat uitgesteld

De werken die origineel gepland waren vanaf 7 maart, aan de grachten in de Grensstraat, zijn stilgelegd en voorlopig uitgesteld. Er blijken Nederlandse leidingen op Belgisch grondgebied te liggen langs de gracht in de Grensstraat. Mogelijk liggen die in de weg voor de geplande werken.

Daarom zullen we nu eerst samen met de Nederlandse maatschappijen bekijken hoe we de geplande werken kunnen uitvoeren zonder schade aan de leidingen. We hadden al een eerste overleg op dinsdag 15 maart. Voor we meer weten, schorten we de werken aan de grachten tijdelijk op.

Werken grachten Grensstraat uitgesteld2

Werken Kammenstraat blijven op schema

We hebben wel al gezorgd voor de aansluiting van de regenwaterriolering van de Kammenstraat op de gracht van de Grensstraat. De werken in de Kammenstraat zelf kunnen dus gewoon verder blijven verlopen zoals gepland en zullen hierdoor geen extra vertraging oplopen.

Werken grachten Grensstraat uitgesteld3

Grensstraat terug open vanaf vrijdagavond 18 maart

Vrijdag zal aannemer Vermetten de aansluiting van de regenwaterriolering op de gracht in de Grensstraat afwerken. Dan is er terug verkeer mogelijk over het kruispunt Kammenstraat x Grensstraat én kan je terug door de Grensstraat rijden.

Zodra we de nodige verduidelijkingen of aanpassingen aan de Nederlandse leidingen langs de gracht van de Grensstraat hebben, plannen we de werken aan de gracht en inbuizingen terug in.

Bron: gemeente Essen
Foto’s: ©Machteld Verrycken

Facebook45
Twitter
Follow Me
Tweet