Laatste nieuws:
Werken fietspad en riolering Wuustwezelsteenweg klaar in juli
Werken fietspad en riolering Wuustwezelsteenweg klaar in juli

Werken fietspad en riolering Wuustwezelsteenweg klaar in juli

Kalmthout investeert in goed onderhouden en veilige wegen. De werken aan de Wuustwezelsteenweg zijn daar een goed voorbeeld van. Sinds september 2015 wordt een groot deel van die steenweg en de omliggende straten heraangelegd. Die werken zitten er bijna op. Als alles vlot verloopt, zijn de werken in juli volledig klaar. Fietsers kunnen dan langs de Wuustwezelsteenweg over een veilig dubbelrichtingsfietspad.

Tegelijkertijd werden de huizen langs het traject én die van de aanliggende straten, aangesloten op een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. Daarmee wordt het afvalwater van ongeveer 105 inwoners opgevangen en gezuiverd in de installatie van Essen. Ook de luchtleidingen zijn ondergronds gebracht en er wordt nieuwe openbare verlichting aangelegd.

Het doorgaand verkeer wordt nog tot het einde van de werken vanuit Essen en Wuustwezel omgeleid via Achterbroek. Als alles zoals gepland verloopt, wordt de rijweg eind mei opengesteld. Plaatselijk verkeer is in beperkte mate mogelijk. Tijdens de werkuren (van 7 tot 16.30 uur) blijft dat tot het einde van de werken moeilijk. De aannemer plaatst verkeersborden met duidelijke aanwijzingen voor het verkeer.

INFO:
openbare.werken@kalmthout.be, 03 620 22 41

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JH

Facebook5
Facebook
Twitter
Visit Us