Laatste nieuws:
Werken E19 - Antwerpen Noord

Werken E19 – Antwerpen Noord

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert deze zomer structurele onderhoudswerken uit op de E19 ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord. Tussen het knooppunt Antwerpen-Noord en Kleine Bareel wordt het wegdek vernieuwd in de richting van Nederland. AWV legt hier op de rechterrijstrook een nieuwe fundering en top- en onderlaag in asfalt aan. Op de middelste rijstrook wordt enkel een deel van de toplaag in asfalt vernieuwd. De vernieuwing van het wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.

De werken starten op vrijdag 17 augustus en duren tot maandag 27 augustus.

Tijdens de werken blijven er steeds twee (versmalde) rijstroken beschikbaar in elke richting. Om dit mogelijk te maken zal er gewerkt worden met tijdelijke doorsteken in de middenberm die het verkeer naar de andere zijde van de snelweg leiden. Enkel tijdens het plaatsen en het wegnemen van de signalisatie moet het verkeer telkens gedurende één nacht over 1 rijstrook passeren in beide richtingen.

-Tijdens de werken blijven er voor het verkeer richting Nederland steeds twee versmalde rijstroken beschikbaar: een spookstrook (rijstrook met doorsteken in de middenberm op de kant richting Antwerpen) en de meest linkse rijstrook op de kant richting Nederland. Het autoverkeer (alle voertuigen onder 3,5 ton) kan vrij kiezen tussen beide rijstroken, maar het zwaar verkeer (alle voertuigen boven 3,5 ton) mag enkel gebruik maken van de meest linkse rijstrook op de kant richting Nederland.
-De afrit Kleine Bareel (nr. 5) richting Nederland is enkel bereikbaar via de meest linkse rijstrook op de kant richting Nederland. Ook autoverkeer (-3,5t) dat de afrit Kleine Bareel wil nemen, moet dus deze rijstrook nemen.
-Het verkeer richting Antwerpen rijdt over de pechstrook en de rechterrijstrook op de eigen snelwegzijde. De oprit Kleine Bareel (nr. 5) richting Antwerpen aan de Kapelsesteenweg (N11) blijft open, maar de oprit aan de Bredabaan (N1) gaat dicht.
-Alle aansluitingen van en naar de A12 blijven tijdens de werken steeds open.

Meer info

www.wegenenverkeer.be

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook42
Facebook
Twitter
Visit Us