Verkeershinder Dorpsstraat van 5 tot en met 12 juli

Werken de Leeuwerk

Tijdens verschillende controles de afgelopen jaren in de Leeuwerk is vastgesteld dat vele bestaande betonnen wegdekplaten barsten vertonen of gescheurd zijn. De Leeuwerk is een weg met veel landelijk vervoer. Daarom heeft het gemeentebestuur ervoor gekozen om deze te vernieuwen volgens een nieuwe methode. Die zorgt ervoor dat de uitvoeringstermijn veel korter is, met zo min mogelijk hinder. De werken starten op 14 juni 2021 en duren tot ongeveer half september.

Bestaande betonplaten als onderfundering

De bestaande betonplaten zullen kapot worden gebeukt met een speciale machine. De verbrijzelde platen blijven zitten en zorgen zo voor een goede onderfundering. Vervolgens wordt hierop een gewapende asfaltafwerking voorzien. Langs beide zijkanten wordt (op de plaatsen waar het mogelijk is) een strook steenpuin voorzien als uitwijkzone. Enkel op sommige plaatsen waar de betonplaat nu reeds te veel onregelmatigheden vertoont, zal de plaat volledig worden uitgebroken.

Omleiding

In drie fases worden de werken uitgevoerd van de Bevrijdingsstraat richting Hoogstraatsebaan. De eerste fase duurt tot het bouwverlof, daarna volgen de twee andere fases. Tijdens de volledige werken is geen doorgaand verkeer mogelijk (behalve tijdens het bouwverlof). Je volgt daarom de aangeduide omleiding via Eester.

Info: dienst infrastructuur, 03 660 17 20 of infrastructuur@brecht.be

Bron: gemeente Brecht
Foto: Pxhere