Laatste nieuws:
Werken Over d’Aa fout aangepakt

Werken Over d’Aa fout aangepakt

De werken Over d’Aa zorgen voor veel meer problemen dan vooraf werd aangekondigd. Nu werd ook het fietspad opengebroken. Bovendien ziet het ernaar uit dat de eerste fase niet voor het bouwverlof afgerond zal kunnen worden.

“Uiteraard begrijpt iedereen dat ingrijpende werken, zoals die aan Over d’Aa, niet mogelijk zijn zonder hinder mee te brengen”, stelt N-VA/PLE-gemeenteraadslid Kevin Ooye. “Maar eerst de bewoners geruststellen en dan de beloftes niet houden, dat is onaanvaardbaar.”

Fietsen in het donker

Volgens N-VA/PLE liep het al fout bij de keuze van de aannemer. “Daarvoor werd alleen naar de prijs gekeken,” legt N-VA/PLE-fractievoorzitter Dirk Smout uit. “Terwijl een gemeentebestuur perfect een procedure kan volgen waarbij ook met andere criteria rekening wordt gehouden, zoals betrouwbaarheid en stipte communicatie. Vervolgens werd samen met de aannemer een duidelijke belofte gedaan: het fietspad zou tijdens de hele werken open blijven. Maar dat werd onlangs toch opengebroken. Het gemeentebestuur moet dat soort afspraken toch kunnen afdwingen? Dat is cruciaal. Nu moeten fietsers over gevaarlijke, donkere wegen naar Essen rijden. Tijdens de wintermaanden dan nog. Onbegrijpelijk!”

Grote vertraging werken Over d’Aa fase 1

Kevin Ooye: “We vernamen bovendien dat de eerste fase niet zal afgewerkt kunnen worden voor het bouwverlof. Niet zo verrassend, want heel Horendonk kan vaststellen dat er niet echt wordt doorgewerkt. Maar ook op dit punt had het gemeentebestuur veel sterker op zijn strepen moeten staan.”

Bron en foto: N-VA/PLE

Facebook56
Facebook
Twitter
Visit Us